Jdi na obsah Jdi na menu
 


27. kapitola - První polibek

2. 1. 2008

A/N: Ahoj. Tak se mi povedlo ještě dneska dopsat tuhle kapitolu. A bohužel už je předposlední, ale zase je to možná dobře J

Jinak bych vás moc prosila o komentáře, protože se mi to moc nezdá, ale vám se snad bude líbit.

Mějte se krásně J Vaše Naiad

 

Bylo 1. září a Lily se procházela po nástupišti 9 a ¾. Měla na sobě už i školní hábit a na prsou se ji lesknul nový odznak, odznak Primuse. Chodila sem a tam a přemýšlela o všem, co se o prázdninách stalo a že toho nebylo málo.

Ještě se stále trápila tím, že Ginny od nich navždy odešla. I když mezi nimi byly nějaké rozepře kvůli Jamesovi, měla ji ráda. Stala se její kamarádkou a ona nemohla uvěřit, že s ní byla jen jeden rok, jeden velmi krátký rok.

A potom ta věc s Jamesem. Moc dobře si pamatovala, co ji Ginny napsala, znala ten dopis snad nazpaměť. A ona věděla, co má udělat, i když ji k tomu docházela odvaha.

Rozhlížela se po nástupišti a snažila se najít alespoň jednu známou tvář, ale hlavně hledala jeho. Chtěla mu toho tolik říct a hlavně s ním chtěla mluvit o Ginny. Chtěla si všechno ujasnit. Věděla, že Jamese miluje, ale miloval i on jí? Nemiloval stále Ginny? Toho se bála nejvíc, ale stále doufala, že mezi ním a Ginny něco jako láska nevzplanulo.

 

0o0o0o0o0

 

James společně se Siriusem a rodiči mířil na nástupiště. Byl mírně nervózní, protože i on dostal o prázdninách překvapivě odznak Primuse. Teď mu ležel v náprsní kapse jeho košile a nepříjemně ho tlačil.

Sirius něco vyprávěl jeho rodičům, ale James to nevnímal. Měl myšlenky úplně jinde. Myslel hlavně na ní, na chytrou rudovlasou dívku, která měla být po jeho boku, alespoň v podobě Primusky. Hrozně se na ní těšil, hlavně potom, co dostal jistotu, že konečně budou moct být spolu. Ginny zmizela, což mu bylo samozřejmě líto, ale udělala těm dvou skvělou službu, už mezi nimi nestál nikdo, kdo by jim překážel v jejich vztahu.

Trochu nepřítomně prošel přepážkou. Ani nezaregistroval, že je zpátky v kouzelnickém světě, a šel dál až k vlaku. Hledal jen ji. Neviděl ji a přitom ji měl hned před očima. Všiml si ji, až když do ni narazil. Ona spadla na zem a jeho vozík s kufry narazil do krásné červené lokomotivy. Všichni se na ně podívali, protože Jamesův vozík nadělal dost kraválu.

„Sakra Jamesi! Co děláš?“ zakřičela přes celé nástupiště Lily a snažila se dostat z pletence, který se mezi ní a jím stvořil během několika vteřin.

„Lily? Omlouvám se!“ křičel zase na ni.

Mezi tím se okolo nich vytvořil hlouček zvědavých přihlížejících, kteří si mezi sebou něco šuškali.

„Slez ze mě!“

„Já se snažím!“

„Děj tu ruku pryč, Jamesi!“

„Neměl by jim někdo pomoct?“ ozvalo se z hloučku, podle hlasu James poznal, že to byl jeho otec a za jeho otázku mu byl opravdu vděčný.

„Pane Pottere, nechte je tak. Jim to prospěje!“ zasmál se Sirius na celé kolo a všichni, kdo ty dva znal z předminulého roku, se začali smát.

„Já ho zabiju!“ řekl James před zaťaté zuby.

„Nech ho být, hlavně ať se z toho dostaneme. Jsme přeci Primusové a musíme jít příkladem, ne?“ ozvala se Lily a vytáhla svou ruku, kterou měla donedávna ještě pod Jamesovými zády. Konečně byli oba volní.

James ještě trochu zmatený vstal a rozhlédl se okolo sebe. Okamžitě mu pohled padl na smějícího se Siriuse, který se opíral o jeho tátu.

„Fakt vtipný,“ poznamenal a šel směrem k nim. Na tváři se mu začal objevovat úsměv.

„Měl by ses převléct. Jsi přeci Primus!“ zavolala na něj s úsměvem Lily a odešla někam pryč.

 

0o0o0o0o0

 

Znovu se setkali až ve vlaku. Lily mezitím stále chodila před vlakem a koutkem oka okukovala Jamese. I když už s ním pár slov prohodila, neměla možnost s ním mluvit o tom, o čem chtěla. Neměli na to totiž soukromý.

James netrpělivě přešlapoval v primuském kupé a čekal na ni. Stále si vytahoval a zandával ruce do kapes, nevěděl, co s rukama.

Dveře kupé se otevřely. Čekal, že to bude Lily, ale nebyla. Byl to jeden z nových prefektů z Mrzimoru, který byl asi velmi nedočkavý. Překvapeně se na Jamese podíval.

„Jsem tady správně?“ zeptal se mrzimorský prefekt.

„Jo, jseš,“ vydal ze sebe smutně James a sedl si.

„A na koho tady čekáš?“

„Na Primusku přece.“

„Ale tady mají být jen prefekti a Primusové.“

James trochu otráveně si konečně vyndal svůj nový odznak a ukázal ho tomu páťákovi, který byl tak otravný, že by James nejraději utekl.

„Ty jsi Primus?“ zeptal se ohromeně prefekt.

„Jo, jsem a teď mě nech laskavě bejt.“ řekl naštvaně James a podíval se z okna.

Dveře se znovu otevřely, ale James se tentokrát neotočil. Dovnitř vešla Lily. Na tváři měla úsměv, užívala si toho, že je Primuska. Její úsměv se ještě rozšířil, když zahlédla Jamese. Hrozně se na něj těšila a hlavně mu toho chtěla tolik říct, jen tu byl zase další problém a to ten prefekt.

 

0o0o0o0o0

 

Potom probíhala nudná porada o tom, co se bude letos dít. James se opravdu nudil, vůbec to neutíkalo. Jediná věc, která se mu na tom líbila, byla Lily.

Konečně všechno skončilo a prefekti šli prohlédnout vlak. Zůstali v kupé sami. Ale nikdo se neměl k tomu, aby začal mluvit, i když toho měli tolik na srdci.

Lily se dívala z okna a James ji u toho sledoval.

„Tak jaký byly prázdniny?“ zeptal se po chvíli ticha.

„Docela to šlo, i když mi je líto, že Ginny odešla.“ řekla smutně a konečně se na něj podívala. „A co ty?“

„Taky mi bylo líto, že odešla, ale zase jsem si něco uvědomil.“

„A co?“

Neodpověděl, protože měl pocit, že to, co jí chtěl říct, moc unáhlil. „Nemůžu jí to přeci říct tak rychle.“

„Víš,“ začala Lily, protože James už dlouho mlčel. „Ginny mi napsala do dopisu dost zajímavých věcí, které nemůžu nechat jen tak.“

„To mně taky.“

„Hlavně to s tím Harrym nebo jak se jmenoval.“

„Jo, Harry.“ řekl James a usmál se. Bylo zajímavé vědět, že bude mít syna a ještě k tomu s Lily.

„Myslíš, že to je pravda?“

„Doufám, že ano.“

„Je zvláštní dozvědět se v sedmnácti, že budeš mít s někým dítě.“

„To dítě máme mít spolu, Lily.“

Byl to hrozně zvláštní rozhovor, ale takový prostě musel být.

„Já vím a taky kvůli tomu by jsme asi měli být spolu, nemyslíš?“

„Jen kvůli tomu?“ zeptal se smutně a sedl si vedle ní.

„Ne, hlavně kvůli tomu, že se máme rádi. Tedy jestli je to oboustranné.“

„Já bych řekl, že ano.“ řekl James a přisunul se k Lily ještě blíž.

Byli u sebe dost blízko na to, aby se mohli políbit. Ale místo toho si koukali do očí a oba dva čekali, co řekne ten druhý.

„Miluju tě, Lily,“ zašeptal.

„Taky tě miluju.“

Bylo to poprvé, ale snad o to intenzivnější. Byl to jejich první polibek, který asi zpečetil jejich vztah a možná i jejich budoucího syna, Harryho.

 

OoOoOoOoO

 

„Nic si nepokazila, Ginny.“ řekl z ničeho nic Remus a Tamara souhlasně přikývla.

„Co tím myslíte?“ zeptala se zmateně.

„Lily a James jsou spolu,“ usmála se Tamara. „Možná jen kvůli tobě.“

„Opravdu?“ Ginny byla nadšená z toho, co teď slyšela. Čekala na to dost dlouho a chvílemi možná i pochybovala o tom, jestli se to vůbec stane, ale něco jí říkalo, že ano, protože Harry byl stále naživu.

 

0o0o0o0o0

 

Remus i Tamara byli rádi z toho, že měli jistotu, že James a Lily se dali nakonec dohromady, ale trápilo je něco jiného a to oni sami. I když to bylo už docela dlouho, co Tamara přijela, i tak se jejich vztah nevyřešil. Stále neměli jasno v tom, jak to mezi nimi bude.

„Remusi, už nemůžu tady žít bez toho, abych věděla, jak to mezi námi je,“ řekla Tamara. „Potřebuju to vědět.“

„Tamaro, bojím se našeho vztahu, bojím se jeho následků.“

„Nic podobného se už nemůže stát. Nikomu nemůžeme naším vztahem ublížit.“

„Myslíš?“

„Reme, miluju tě. A buď budu muset být s tebou nebo budu muset odejít.“

 

26. kapitola                                                                                             28. kapitola

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Moony

(www.hawaiiiii.blog.cz, 20. 5. 2009 19:38)

jůůů. taková romantická kapča:-)

:-)

(Anorien, 5. 1. 2008 18:56)

už nevím co mám psát...moje pocity jsou v podstatě stejný jako u komentáře k 5.kapitole Spolu díky P...:) prostě super:) to jak se dali James a Lily dohromady bylo krásný...no ale je mi líto, že prozatím nebudeš psát povídky o Jamesovi a Lily, ale zase chápu, že to nejde pořád...

:-)

(Naiad, 4. 1. 2008 22:42)

to Magda: moc děkuju za komentář i za nápad na novou povídku, ale asi si dám na chvíli od Lily a Jamese pochov, i když v době pobertů zůstanu... teda samozřejmě, že dopíšu Spolu díky Petunii, ale pokusím se teď psát něco jiného s jinými postavami, už docházejí nápady na to, jak se ty dva dali dohromady a už jsem toho napsala o těch dvou dost... moc děkuju :-)
Jinak všem moc děkuju za tak krásné komentáře, je snad nepopsatelný, jak se teď cítím šťastně, opravdu díky :-)

Chváála

(Nikky(n-marauders.sblog.cz), 3. 1. 2008 19:07)

OMG!:).. to bylo zase jednou nádherné, nemám slov, docházejí mi slova chváli:o*
Ale povídka s emi líbila pocelou dobu, ale ted konečně jsou ty dva spolu, konečně si to uvědomili:).. A to je prostě nejskvělejší:))...
Ale udělala is mi přirozeně radost i tou Tamarou a Remčou:'(...:)))...Ale já už prostě nefím co říkat:)))... Bylo to prostě Krásný:)...
A já už nevím co říkat, ale bylo to prostě krásný, já miluju happy.endy:)))...♥..
Nj...:)... Jeidný co mě mrzí, že tahle krásná povídka konči:(...

hmm

(werusneka, 3. 1. 2008 19:07)

moc zajímavá povídka, líbí se mi to přecházení z minulosti do budoucnosti ne jako ve filmech kde je to z jenoho místa světra na druhý a nebo takto,. máš originální nápady. mohla bych si dát tvůj blog to odkazů. I ty pokud budeš mít zájem můžeš. je to werusennkka.estranky.cz

juj

(lucyš, 3. 1. 2008 18:53)

asi můj nejdelší komentář

nemám slov :-)

(lucyš, 3. 1. 2008 18:52)

Kapča je vážně skvělá. Zaplať Pánbu že se ti dva dali konečně dohromady :-D Moc se těším na tu poslední kapitolu a doufám že tam bude taky něco o Harrym a Ginny. No abych řekla pravdu,já už vážně nevim co vám všem ,,internetovým spisovatelům" mám na ty úžasné povídky psát,už mi prostě dochází fantazie,kde mám brát ty slova chvály.Všichni máte úžasnou fantazii a krásně píšete,já bych něco takového nenapsala,jste opravdu úžasní.Kritizovat nemůžu,není co,takže až mi dojdou česká slova chvály úplně,tak ti to asi začnu psávat v jiných jazycích :-D. Tvoje povídky jsou opravdu jedny z nejlepších. Teď sem byla o vánočních prázdninách pryč a zkopírovala sem si do komplu povídku Anna Malfoyová a Nový svět.Na tvoje stránky chodím už dlouho,ale nějak sem nenacházela chuť si tu povídku přečíst,protože já nejradši něco z doby Pobertů,takže se mi do potomků Harryho a spol. moc nechtělo.Ale jakmile sem se začetla do první kapitoly,tak mě to nějak začalo bavit a přečtla sem Annu M. i Nový svět najednou.Taťka ze mě sice šílel ,ale co mohl dělat :-) Ty dvě povídky by stály za knížku,a to fakt nekecam! Nebo do knížky rovnou všecky tvoje povídky,protože všechny jsou báječné. No už nevim co ti napsat,jo a omlouvám se za možné chyby,ale nechce se mi to po sobě číst :-) Hodně fantazie na další kapitolky a povídky.

super!!!

(Aranel, 3. 1. 2008 16:18)

krásná kapča!!!

co říct?

(pasu - Pavla, 3. 1. 2008 16:07)

kapitolka je vážně moc heuká, povedla se ti. Musím, říct, že to že se daly dohromady už teď mě celkem zaráží, ale píšeš tu povídku ty, ne já. Je škoda, že to už vypadá, že bude brzo konec, ale dá se proti tomu něco dělat?

wow! :D

(pasu-Hanka, 3. 1. 2008 15:35)

Kapitolka je opravdu moc hezká, vážně se ti povedla :) hezky všechno vysvětlené, popsané a i jsem se u ní zasmála :DD Těším se na další kapitolku a doufám, že když se tahle povídka bohužel blíží ke konci, vymyslíš nějakou další :))))

Krásné

(Magda, 3. 1. 2008 11:54)

Moc se Ti tahle kapitolka povedla. Myslela jsem si,že to bude něco o Ginny s Harrym, ale to asi bude v té příští, že? Přemýšlela jsi někdy o knize? Myslím o svojí s povídkami? Je hodně lidí, kteří čtou Harryho Pottera a také dost lidí, kteří si na toto téma vyhledávají povídky. Myslím, že ty tvoje jsou jedny z nejlepších a stálo by to za to. Myslím, že by to všechny ppotěšilo.Uvažuj o tom. Třeba někdy v budoucnu. Uvidíš, jestli by sis na to troufla. Ještě mám takový nápad na další povídku po skončení Lily nebo Ginny. Mohlo by to třeba být také něco na téma jak se Lily dá s Jamesem, ale nevím jestli už toho není moc. Bylo by to kvůli sázce, že by James pozval opět Lily na rande a ona mu řekla něco jako... až změníš Petra Petigr.... (nevím jak se to píše), tím myslela, že aby byl třeba něco jako Sirius nebo Remus, aby nebyl takový tlusťoch, aby se nepředspával, aby se stal takovým ,, pohedným,, a aby o něj měli holky zájem atd. James se o to pokusí a to už by záleželo na tobě jak by to dopadlo, jestli by se dohromady dali nebo ne. Nevím jestli to není takový divný. No, každopádně mi odpověz do komentářů, jaký je tvůj názor.

:-)

(Naiad, 2. 1. 2008 23:33)

Moc vám všem děkuju :-)
to Mongara: fakt jo? Tak to se normálně stydím... by jsme mi připadá úplně strašný! to radši bysme... jinak děkuju a budu si na to určitě dávat pozor... njn chtělo by to nějakého beta-readera... něco o Siriusovi? Já opravdu nevím, ale možná mě něco napadne... moc děkuju :-)

ps..

(mynamesm, 2. 1. 2008 23:23)

pridavam sak Mongare
sirius nebude??:):)
O:-)

jees

(mynamesm, 2. 1. 2008 23:23)

som taka rada ze sa konecne daju do hromady..myslim jamesa a lily...a dufam ze skroo prubuden dalsia:):)
je to suepr:) ale nemam rada ked sa poviedky chylia ku konuc:(

Oooo...

(Mongara, 2. 1. 2008 23:18)

Je to skvělé!! Vážně! Moc se mi to líbí. Akorát občas máš místo "bychom" "by jsme", ale povětšině to máš v přímé řeči, takže je to v pořádku :) Máš talent, Naiad, opravdu ;) Zajímavá povídka a originální. Nechystáš se náhodou někdy v budoucnu napsat něco v hlavní roli se Siriem? :)

:-)

(Hayddé, 2. 1. 2008 22:41)

tak jakože mě se to moooc líbí,mě se vždycky líbíty scény s remusem, ikdyž chudák Tonksová

:))

(barbora, 2. 1. 2008 22:35)

krasna:D som rada, ze uz su spolu:D

...

(haňula, 2. 1. 2008 21:30)

super kapitola taková romantika a to s tim vozíkem to bylo fakt super

=))

(Maysie, 2. 1. 2008 21:15)

Teda, konečně se dali do hromady..! =D super.. =) Úplně se těším na poslední kapitolu..! =))
Ale chudák Tamara.. doufám, že i tohle povyřešíš.. =)

Nika(Verča)

(www.nika-and-marauders.ic.cz, 2. 1. 2008 20:56)

Mocky pěkný. :o). sem se konečně dočkala a to čekání stálo za to... :o)... sem ráda, že ses ještě vrátila k tomu co bylo v Bradavicích, protože jsem myslela, že už budeš psát jenom o tom co bylo v době, kde je Ginny... :o).. takže jednoduše.. lepší už to být nemohlo. :O)