Jdi na obsah Jdi na menu
 


8. kapitola - Pojďme si popovídat

5. 2. 2008

A/N: Ahoj! Tak jsem se tu po delší době znovu objevila :) a to s další kapitolou :). Vím, že mi to trvalo docela dlouho, ale byla jsem nemocná a na psaní jsem neměla moc náladu (sice bych asi něco sesmolit dokázala, ale myslím si, že takhle je to lepší) a ještě k tomu jsem četla HP7 (u kterého jsem samozřejmě brečela, jak malé dítě a jsem z toho ještě trochu mimo, hlavně kvůli tomu, že si pomalu uvědomuju, že je vlastně asi konec…)

 

Ale dost keců. Chtěla bych vám strašně moc a moc poděkovat za minulé komentáře, které byly prostě nádherné a hrozně jste mi s nimi potěšili, opravdu. A samozřejmě vás prosím o komentáře i k téhle kapitole :)

 

Ještě jednou se omlouvám za delší odmlku a nechám vás už číst.

 

Mějte se krásně. Vaše Naiad :)

 

 

 

 

Všichni dojedli a já se trochu ustrašeně podívala na tátu, nevěděla jsem, jak bych se měla našich zeptat, jestli můžu s Jamesem ještě někam jít. Táta se ale usmíval a mého výrazu si vůbec nevšiml.

„Chtělo by to nějaké pití, co říkáš, Jamesi?“ zeptal se táta.

„Pití?“ zeptal se překvapeně James a trochu poplašeně se podíval na mě.

„Skleničku té tvé whisky, co jsi donesl.“

„Ale-“ James chtěl něco říct, ale táta ho přerušil.

„Je mi jasné, že ti ještě není osmnáct, ale jak nám Lily říkala, u vás už jsi plnoletý.“

„To ano, ale to byl dárek.“

„Půjdeme do obývacího pokoje, dáme si skleničku, na kterou se docela i těším, a tady dámy si tu dají čaj.“

„Čaj?“ zeptala se nechápavě Petunie. „Mně už je osmnáct.“

„Ale jsi dívka, květinko. A dívky tvrdý alkohol nepijí,“ řekl táta a znovu svůj pohled vrátil na Jamese. „Pojďme si popovídat.“

S Jamesem jsme na sebe vytřeštili oči.

 

 

 

To snad už to vyptávání nestačilo? To si s ním musí ještě táta popovídat o samotě? Co mi to dělá? Už tak mi nadělal ostudy ažaž.

 

 

 

Táta vstal a přívětivě se na Jamese usmál. Ale Jamesovi do smíchu opravdu nebylo, to jsem poznala podle jeho výrazu. Trochu zbledl a pořád na mě koukal. Měla jsem pocit, jako by prosil o pomoc. Tu jsem mu ale poskytnout nemohla. Netušila jsem, co to do táty vjelo, že si chtěl s Jamesem popovídat a ještě k tomu o samotě. Když u nás byl Vernon, nic takového napoprvé neudělal. Trvalo to docela dlouho než si ti dva padli do noty, ale u Jamese? Byla jsem z toho zmatená a to hodně.

James vstal také, ale o dost pomaleji. Nervózně se na tátu usmál a stále na mě koukal jako by šel na smrt. Ani se mu moc nedivím. Táta k němu přistoupil a dal mu ruku okolo ramen. Když si všiml, že Jamesovi není moc do kroku, trošku ho popohnal. James prostě musel odejít, s tím se už nedalo nic dělat.

 

 

 

Bojím se toho, co mu táta bude říkat. Tedy hlavně toho, na co se ho bude ptát. Víte, nechci, aby před ním rozebíral sex nebo něco na ten způsob. Umíte si představit, že vás někdo takhle ztrapní?

Dost živě si ještě pamatuju, jak za mnou táta minulé prázdniny přišel do pokoje. Začal se vyptávat, jestli už jsem si našla nějakého kluka. Mlčela jsem. Vůbec mi totiž nedocházelo, o co mu jde. A když začal s tím, že bych si měla na kluky dávat pozor, tak mi to došlo. On se chtěl se mnou bavit o sexu! Okamžitě jsem samozřejmě zrudla. Chtěla jsem mu říct, ať mi nic neříká, že všechno vím. To víte, v něčem je výhoda mít v pokoji spolubydlící, jako mám já. Holky někdy totiž mluvily o svých zážitcích dost podrobně, někdy až moc podrobně, a tak jsem prostě věděla co a jak. Ale když jsme se mu snažila říct, že všechno vím, neposlouchal mě a mlel si svou. A já musela poslouchat věci, které jsem od něj v životě slyšet nechtěla.

Takže jen doufám, že se nic podobného nebude opakovat u Jamese. Mám totiž pocit, že táta má dojem, že s Jamesem spolu chodíme už strašně dlouho. Ale my spolu nechodíme, i když oni si myslí, že ano. Ale stejně by měli vědět, že jsme spolu jen několik hodin.

 

 

 

„Lily, pomůžeš nám s uklízením stolu?“ zeptala se mamka.

Podívala jsem se na ni a zjistila, že už s Petunií dávno uklízejí a já jen blbě koukám a vzpomínám na to, jak mi můj otec vysvětloval sex. Rychle jsem zatřepala hlavou, abych ty dotěrné myšlenky zahnala a vstala jsem.

„To by mě zajímalo, co si tam ti dva povídají,“ ozvala se z ničeho nic Petunie a koutkem oka se na mě podívala.

Samozřejmě mě tohle zajímalo zatím ze všeho nejvíc, ale neodpovídala jsem. Věděla jsem totiž, že to bylo jedno z mnoha rýpnutí, které dnes Petunie použila.

„Mami, myslíš, že táta zůstane jen u jedné skleničky?“ zeptala se a znovu se na mě podívala, na tváři měla úsměv.

„Já doufám, že ano,“ odpověděla mamka a vzala do rukou několik talířků po dezertu.

„Ale jak znám taťku, tak jich bude víc. Aby se nám James neopil a potom nevykecal ani to, co neví.“ Petunie se pořád usmívala a snažila se mi dát najevo, že to tak určitě bude.

 

 

 

Co když má pravdu? Co když se opravdu opije a potom bude tátovi říkat něco, co by neměl. Já tedy vlastně ani nevím, co by mu mohl říkat, ale co kdyby tu opravdu bylo něco, co by řekl a tátovi by se to nelíbilo?

Nejradši bych šla za nimi a rychle Jamese odtamtud vytáhla. Ale jak? Nemůžu tam jen tak přijít a říct, že James musí domů. Nemůžu ani říct, že musíme už jít, protože oni zatím netuší, že někam půjdeme. To bychom jim měli říct a to velmi brzy, ať už konečně vypadnem.

 

 

 

 

 

„Mami?“ ozvala jsem se potichu, když jsme byly v kuchyni a mamka myla nádobí.

„Copak zlatíčko?“ usmála se. „Neboj, určitě si tam jen povídají o tom svém sportu. Jistě si všimli, jak jsme se tvářily.“

Trochu jsem se usmála, ale moc jsem tomu, co řekla mamka, nevěřila. „Mami, ale já se chtěla zeptat na něco jiného.“

„A na co?“ z jejího hlasu šlo poznat, že ji to zaujalo.

„Víš, jak James přišel a jak jsme byli spolu u mě v pokoji-“

Nestihla jsem to doříct protože mamka mě přerušila. „Doufám, že se nic nestalo!“

„Ne, nic se nestalo,“ odpověděla jsem otráveně a zase pokračovala. „Víš, tak jsme se tam spolu bavili a napadlo nás, že bychom ještě mohli někam jít. Můžu?“ Na tváři jsem vykouzlila snad ten nejhezčí úsměv na světě.

„Ale vždyť si nikdy nikam takhle nechodila,“ řekla mamka a šlo vidět, že si trochu dělá starosti. „Ale když budeš s Jamesem, tak o tebe nebudu mít takový strach.“

„Petunie takhle někam chodí skoro pořád!“ namítla jsem naštvaně, protože mi nějak moc nedocházelo, že mi to mamka vlastně dovolila.

„Kam chodím skoro pořád?“ zeptala se za mnou sestra. Nemusela jsem se ani otáčet, abych poznala, jak se tváří.

„Lily chce ještě někam s Jamesem jít.“

„Cože?“ zasmála se Petunie. Naštvaně jsem se na ni podívala. „Ty chceš někam jít? Večer?“

„No a co?“

„Ty? Vždyť ty se neumíš bavit. Ty nevíš, co to je noční život!“

„Umím se bavit!“ namítla jsem a vzpomněla jsem si na poslední Křiklanův večírek, kde jsem jen tupě seděla a koukala se na ostatní, jak se baví.

 

 

 

Umím se bavit. Opravdu! U nás na pokoji je někdy fakt sranda. Jsme dlouho do noci vzhůru a povídáme si. Nahlas se smějeme a některé holky z ostatních pokojů za námi chodí a říkají, že se máme ztišit.

Já vím, že to asi není to, čím Petunie nazývá noční život, ale prostě se umím bavit!

 

 

 

„To určitě.“

Chtěla jsem ještě něco namítnout, ale mamka mě předběhla. „Nechte toho!“ řekla a potom se podívala jen na mě. „A ty se nejprve půjdeš zeptat otce, jestli ti to dovolí.“

„Tak jo,“ řekla jsem neochotně. Já jsem totiž za tátou opravdu jít nechtěla.

„A je ti doufám jasné, že tě James doprovodí domů,“ řekla ještě mamka, když jsem odcházela z kuchyně a pomalým krokem mířila do obývacího pokoje.

 

 

 

Nechcete mi náhodou někdo poradit, jak tam za nimi mám přijít? Já totiž vůbec netuším, o čem by se tam mohli bavit. A opravdu je nechci rušit při nějakém rozhovoru, který by byl o mně. Umíte si představit, co by to bylo za tragédii, kdybych tam přišla v okamžiku, když se táta ptá, co má se mnou James za úmysly? Nebo třeba, jestli to se mnou myslí vážně?

Třeba nebude na škodu, když je budu chvíli poslouchat a přijdu tam, až když budu mít jistotu, že je nevyruším z žádného „důležitého“ rozhovoru.

 

 

 

A tak, jak jsem si naplánovala, jsem šla ke dveřím do obývacího pokoje, které byly překvapivě pootevřené. Ale byla tady jedna překážka a tou byla Petunie.

„Co tady sakra děláš?“ zeptala jsem se šeptem.

„Pššš, buď zticha!“ napomenula mě. Ucho měla na dveřích a poslouchala.

„O čem se baví?“

„O tobě,“ zasmála se potichu sestra. „Táta se ptá, jak to mezi vámi je. Prý váš vztah nechápe, protože jsi ještě nedávno říkala, jaký je to idiot. Což je vlastně i pravda.“

„To teda není!“ namítla jsem a připojila se k ní, abych si poslechla, co o mně James říká.

„…neměli jsme se moc v lásce, pane Evansi,“ říkal zrovna James.

„Toho jsem si už všiml, Jamesi.“

„Z vaší dcery vyrostla kráska, toho jsem si musel všimnout.“

„Toho si muselo přeci všimnout víc chlapců, tak proč jsem nikdy neslyšel, že by s někým chodila?“

James chvíli s odpovědí otálel, ale nakonec stejně odpověděl. „Víte, v Bradavicích mě každý zná, jsem totiž kapitán našeho famfrpálového družstva. A každý věděl, že se mi Lily líbí. Dával jsem to dost najevo.“ Musela jsem se usmát. Měl totiž pravdu, dával to až moc najevo. „A taky jsem všem dával najevo, že to budu já, kdo s ní bude chodit.“

 

 

 

Tak proto se mnou nikdo nechtěl chodit! Sice se na mě dívali, že by docela i chtěli, ale on jim v tom bránil! No to snad není možný! Já toho Pottera zabiju! Opravdu ho zabiju! Dělala jsem si z toho hlavu. Říkala jsem si, jestli jsem tak hnusná nebo co a v tom byl on! Jsem opravdu, ale opravdu naštvaná!

 

 

 

Táta se začal smát. „Koukám, že jsi dost cílevědomý.“

„Ale povedlo se mi to, ne?“ zasmál se taky James a já začala pěnit.

„Jsem rád, že jsi to ty, koho si vybrala. Mám pocit, že jsi správný kluk.“

„Děkuju.“

 

 

 

Sakra, co si to o sobě myslí? Já tam snad vlítnu! A oběma pořádně vynadám! Pottere, tohle jsi říkat neměl!

 

 

 

I když jsem byla opravdu naštvaná, tak jsem ve skutečnosti dovnitř jít nechtěla, ale souhra náhod, která dnes byla opravdu dost zvláštní, přispěla k tomu, že jsem se o pootevřené dveře opřela o trochu víc, než jsem měla v plánu, a vpadla jsem dovnitř. Petunie překvapivě vše ustála a já jen slyšela, jak utíká pryč. Byla jsem prostě v háji.

James i táta se na mě překvapeně podívali. James měl na tváři trochu provinilý výraz, protože si nebyl jistý, jestli jsem něco slyšela. A táta se usmíval.

„Potřebuješ něco, květinko?“ zeptal se táta.

„Jo,“ řekla jsem naštvaně.

„A co?“

 

 

 

Nejsem si jistá, jestli jim mám říct, co jsem teď slyšela. Uvědomuju si totiž, že by to nebyl až tak dobrý nápad, jak se mi před chvílí zdálo. Víte, nechci totiž vypadat jak nějaký šmírák. To totiž opravdu nejsem. Jsem jen zvědavá.

 

 

 

„Mamka mi říkala, že se tě mám zeptat, jestli bych ještě dnes večer mohla někam jít,“ řekla jsem a všimla jsem si, že se James spokojeně usmál, což mě znovu naštvalo. „Ale myslím, že je to zbytečné.“ James se zatvářil nechápavě a táta taky.

„Takže chceš někam jít, nebo ne?“ zeptal se s úsměvem táta.

„Měli jsme s Lily naplánované, že bychom večer ještě někam zašli,“ řekl a podíval se na mě. „Domluvili jsme se tak a Lily ochotně souhlasila.“

„Samozřejmě, že můžete jít. James se o tebe určitě postará,“ řekl s úsměvem táta.

„To je samozřejmost.“

„Tak se můžeš jít připravit, květinko. My to tady mezitím s Jamesem dořešíme.“

Koukala jsem na ty dva a nemohla jsem uvěřit svým očím. Měla jsem pocit, jako by se znali už roky a ne několik hodin. A hlavně jsem měla dojem, že se na mě ti dva snad dohodli.

 

 

 

 

 

 

7. kapitola                                                                                             9. kapitola

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Moony

(www.hawaiiiii.blog.cz, 14. 5. 2009 21:05)

to snad není pravda:-) to je drsný zážitek:-D

:-)

(Naiad, 11. 2. 2008 21:28)

to Elisabeth: tak to jsem poctěna, že i když tě některé povídky nebaví, tak ta moje stále ano :-) moc děkuju :-)
to Magda: moc děkuju :-)
to haňula: moc děkuju :-)
to Anorien: moc děkuju :-) to je samá chvála :-)
to Nikky: strašně moc děkuju :-) já už nevím, co mám psát a to mě ještě čeká Daze :-))
to strašidielko: děkuju :-)
to Daze: zase krásný a dlouhý komentář :-) Už jsem ti asi říkala, že tvoje komentáře miluju, že? :-) a je to opravdu pravda, protože jsou vždycky úžasné, ty prostě umíš chválit :-) strašně moc ti děkuju, ani nedokážu slovy popsat jak... :-)
to Padfoot: děkuju :-)

jéééééééééééééééééééééééé

(Padfoot , 10. 2. 2008 17:16)

to je super, Jamese bych asi zabila do ruky, rychle napiš dalšííííííííííí

:-)

(Daze, 9. 2. 2008 14:05)

Wow... Tahle povídka teda poskočila. Za těch posledních pár kapitol mi několikrát hrozila taková malá nehoda z toho jak moc jsem se smála. Výborné. Skvělé.Úchvatné...
Tahle povídka tak nějak zhmotňuje všechny obavy z představování chlapce rodičům. Možná proto se tahle povídka tak líbí (když nepočítám skvělý nápad, perfektně promyšlený děj a až neuvěřitelně krásný styl psaní) - každý tam může najít něco přesně pro něj. Něco čeho se obavá a něco, čehož by byli přesně jeho rodiče byli schopní (mám nepěkný dojem, že jen můj otec by byl schopný všeho a ještě přihodil něco navrch).
A pak Lily a James. Lily je tady přímo úžasná. Roztomile nervózní a zamilovaná:-P. Ten jejich rozhovor pod stolem mluví za všechno. No a James. Frajer v nejlepším slova smyslu. Nejen, že zaválel, když tam přišel. Nejen, že je okouzlující pro rodiče, ale i pro Lily. Prostě válí celou dobu. A nakonec Petunie, už si začíná uvědomovat, že její plán nevyšel. Naopak se úplně pokazil a obrátil se proti ní.
Skvělá povídky, skvělé kapitoly a určitě se hrozně moc těším na skvělé pokračování.

komentarik

(strašidielko, 8. 2. 2008 19:10)

krasna kopča chuda lily tieto rozhovori zatial nepoznam no naši budu asi rovnaki BLEEEE

Upe super:D

(Nikky (n-marauders.sblog.cz), 7. 2. 2008 11:43)

omg to by mě zabilo:D
Měla jsme docela výtlem jako, prej každý mě zná a ví že já budu chodit s Lily xD...
Ale luxus jako prostě skvělýýýý :D:D :))..
No nevím jak tě zase o5 chválit:D protože už si to všechno slyšela v komentářích přede mnou xD...
Ale prostě super:D

.......

(Anorien, 7. 2. 2008 7:58)

prostě nemám slov:) ty když něco napíšeš takk je to vždycky úžasný:) už se moc těšim až si někam vyrazí:)

:-)

(haňula, 6. 2. 2008 16:21)

krásná kapitola moc se ti povedla a jsem ráda, že jsi po nějaké době zase něco napsala a opravdu je to moc super

krásné

(Magda, 6. 2. 2008 16:10)

Tato kapitolka se mi moc líbila. Píšeš opravdu úžasně. Nemůžu se dočkat až bude další kapitola.

Super

(Elisabeth, 6. 2. 2008 12:12)

Opravdu super...poslední dobou mně čtení povídek už nějak přestalo byvit, ale na ty tvoje si prostě čas vždycky najdu. Tuhle povídku fakt žeru...je super...moc se ti to povedlo Naiad...vážně good.

:-)

(Naiad, 6. 2. 2008 9:57)

to pasu-Pavla: moc děkuju :-) nevím, jestli by opravdu Lily byla schopná poslouchat za dveřmi, ale mě to napadlo a přišlo mi to dobrý :-)
to bibi: díky :-)
to lucyš: jj HP7 už je dočtená, v pondělí jsem četla skoro celý den :-) taky doufám, že kapitoly budou přibývat o dost rychleji :-) díky :-)
to mynamesm: moc děkuju :-) ty vždycky dokážeš člověka nadchnout :-)
to barbora: díky :-)
to Maysie: díky :-) a jestli mu promine? Myslím si, že odpověď znají všichni :-)
to Hayddé: moc děkuju :-)
to Nika(Verča): moc děkuju :-)
to Tániiička: jj, Jimmy je sladkej :-) moc děkuju a kapitola snad bude co nejdřív :-)
to Tess: díky :-)
to Ka900: díky moc :-)
to Tesse: moc děkuju :-)
to pasu-Hanka: moc děkuju :-) pokusím se psát, jak nejrychleji to půjde :-)
to Ivusha: to teda nevím, ale třeba proto, že se ti to líbilo? :-P

...

(Ivusha, 5. 2. 2008 21:52)

Proč mám ten přitroublý úsměv?=o))

wow! :D

(pasu-Hanka (pasu.wgz.cz), 5. 2. 2008 20:53)

Jééééé! To je perfektní kapitolka! A to, jak si Lilyin táta s Jamesem povídali - fakt super nápad! :D Kapitolka je jako vždy naprosto úžasná, nemám žádné výhrady! Jen mi tu chybí pokračování, protože už se nemůžu dočkat, ajk spolu půjdou ven :)))) Prosím, prosím, nenech nás dlouho čekat a písni pokráčko co nejdřív ;)))

Wow

(Tesse, 5. 2. 2008 20:08)

Wowky to byla super kapča vžně super dupr :-) se moc těším na další.

Ojéjéje

(Ka900, 5. 2. 2008 19:50)

Že ono to nebude jen tak? Jako to přátelství mezi Jamesem a Lilyiným tátou... Jinak jsem móóóc zvědavá, jak to dopadne! Tak napiš honem další :D!!

Tess

(Tess, 5. 2. 2008 19:46)

bezva kapitola, sice nesnáším evansku, ale co se dá dělat, tohle prostě číst musím. těším se na další, snad bude brzo

XD.... božííí

(Tániiička, 5. 2. 2008 19:45)

ááá, to je božííí... uplně super... a jimmy je sladkej... :-*.... se těšim na další, tak ať je brzo, ju???

Nika(Verča)

(www.nika-and-marauders.ic.cz, 5. 2. 2008 19:32)

:'oD.. takl tohle je prostě geniální.. :oD.. to je fakt.. dost dobrý.. :oD.. sem smíchy upe mimo.. :-D.. jako tady brečim jak blbec a neši si myslej, že sem debil.. no to si myslej stejně i když se nesměju ale co. :oD. je to prostě suer. :oD. snad bde brzo další.. :oD

*0*

(Hayddé, 5. 2. 2008 18:24)

báječné, krásné, perfektní, unikátná,skvělý,bravurní!

.................

(Maysie, 5. 2. 2008 18:16)

Jej, a jako zase konec.. omg to je děs.. =D
Snad nebude květinka moc naštvaná.. =P Promine mu to, že jo? O=)