Jdi na obsah Jdi na menu
 


7. kapitola - Rozhovor pod stolem

22. 1. 2008

A/N: Ahoj! Tak jsme se tu po dlouhé době objevila :) A jsem ráda, protože to znamená, že jsem se konečně dostala z toho hrozného období. To víte škola, k tomu nějaké oslavy, ples… no prostě jsem byla ráda, když jsem se podívala na mail… Takže se vám za to čekání hrozně omlouvám :)

 

Jinak bych vám chtěla poděkovat za komentáře k minulé kapitole, protože jste mě potěšili. Vypadá to, že žádné limity nikdy nebudou a za to vám moc a moc děkuju :)

 

A jako vždy vás hrozně moc prosím o komentáře k téhle kapitole. To víte, dlouho jsem nepsala, a tak bych chtěla zjistit, jestli jsem nevyšla ze cviku :)

 

Tak a teď už vás přestanu otravovat svými řečmi a nechám vás číst. Tak si užijte 7. kapitolu :)

 

Mějte se krásně J Vaše Naiad

 

 

 

 

Zjistila jsem něco strašného, tedy jak pro koho, ale zatím je to pro mě šílené zjištění. Já se zamilovala do Jamese Pottera. Že to zní příšerně? Bohužel to nezní jen příšerně, ale ono to příšerné je! Je to naprosto absurdní. Já se přeci nemohla zamilovat do Jamese, prostě nemohla!

Ale mohla. Prostě se dneska choval tak úžasně, že to jinak nešlo. Co byste na mém místě dělali vy? Určitě byste se taky zamilovali, hlavně kdybyste ho viděli. Vypadá prostě úžasně! Divím se, že jsem na to nepřišla dřív. Vždyť jsem ho vídala skoro každý den.

Ale stejně je to absurdní. Přeci se nemáme mít rádi! Každý ví, že se nemáme rádi, takže se nemůžeme milovat. Teda jestli mě vůbec miluje…

Co když mě nemiluje? Co když si ze mě dělá zase srandu? Co když je to jeho vtípek roku a všichni se mi budou smát?

To je pitomost, on přeci nemohl vědět, že ho moje sestra pozve na večeři. Ale co když se na mně domluvili? Ne, to je ještě větší pitomost. Asi jsem paranoidní…

 

 

 

Někdo do mě šťouchnul loktem a já se probrala ze svého hrozného přemýšlení.

„Nekoukej na něj tak, Lily,“ zašeptala mi mamka do ucha, když kolem mě procházela, aby mi sebrala prázdný talíř.

„Já se na něj nekoukám,“ protestovala jsem potichu a stejně na něj koukala dál.

 

 

 

Proč na něj tak hledím? Můžete mi někdo říct, proč na něj tak tupě hledím? Asi si myslíte, že nejlepší odpověď by byla, že jsem do něj zamilovaná, ale není tohle už trochu moc? Nedal mi třeba nápoj lásky nebo něco podobného? Nebo jsem do něj opravdu tak šíleně zamilovaná? Ale jak je možné, že jsem se do něj zamilovala za pár hodin? Vždyť ve škole se vídáme každý den, měla jsem na to času dost, ne?

Nemyslíte, že bych se měla třeba zaobírat jinými věcmi? Jako třeba, že na světě je jeden zlý černokněžník, který zabíjí lidi? Ale ono to prostě nejde! Já nemůžu myslet na nic jiného, prostě nemůžu! Jakmile se pokusím naladit svůj mozek na jiné téma, vždy se do toho připlete ten brýlatý krasavec naproti mně.

Ale to by možná ještě nebylo to nejhorší. Mám totiž dost zvláštní představivost, co se týče Jamese Pottera. Nikdy se mi to nestalo. No, dobře, stalo, ale jen v případech, kdy jsem si snila o chrabrém princi na bílém koni.

 

 

 

„Květinko?“

Musela jsem zatřepat hlavou, abych z hlavy dostala trochu perverzní myšlenky.

„Poslouchala jsi mě?“ zeptal se táta.

„Promiň, trochu jsem se zamyslela.“

„To jsme si všichni všimli,“ poznamenala otráveně Petunie.

 

 

 

Mně asi uhoří tváře. Cítím, jak mi nechutně červenají. Já chci zmizet! Nebo se alespoň schovat pod stůl! Že bych něco shodila a na chvíli se schovala?

 

 

 

Nenápadně, teda tak nenápadně, že to bylo až velmi nápadné, jsem rukou shodila pod stůl lžičku na dezert. Udělala jsem omluvný obličej a rychle sklonila hlavu pod bílý ubrus. Úlevně jsem si oddechla.

 

 

 

Musím tady zůstat fakt dlouho, protože potom se všichni na mě budou dívat a vyptávat se. Ale co tady budu dělat? Nebude hrozné, když tady budu třeba půl hodiny? Ale to by mě potom dost bolela záda. Tak jak dlouho tu budu muset být? Alespoň deset minut.. nebo čtvrt hodiny? Já tu chci zůstat co nejdéle!

 

 

 

Chvíli jsem koukala na Jamesovi nohy, když v tom se u jeho pravé nohy objevila stejná lžička, kterou jsem teď držela v ruce. Potom se pohnul na jeho straně ubrus a nakonec se objevila jeho střapatá hlava. Mrknul na mě a usmál se.

„Co tady děláš?“ zeptal se šeptem.

Řekla jsem si, že mu řeknu pravdu. „Snažím se vyhnout vašim pohledům. Nemůžu za to, že mám tak bujnou fantazii.“

James zvědavě povytáhl obočí a já zase zčervenala, určitě o dost víc než minule.

 

 

 

Proč jsem to plácla? To jsem nemohla lhát? Teď vypadám jak nějaká nymfomanka nebo tak nějak. A to já přeci nejsem!

A co když se mě zeptá, co jsem si představovala? Nemůžu mu říct pravdu, prostě nemůžu. To by potom poznal, že jsem se do něj zamilovala. A to já nechci. Chtěla bych napřed zjistit, jaký je jeho vztah ke mně, a až potom bych mu řekla, co cítím já. Nebo by to mohlo být horší a on by si opravdu myslel, že jsem nadržená nebo jak to říkají holky u nás v ložnici. A to já nejsem!

 

 

 

„Bujnou fantazii?“ zeptal se.

„Jo, mám velkou představivost,“ řekla jsem a ještě o stupeň víc jsem zčervenala. „A docela živou.“

„Teda Evansová, já se o tobě dozvídám věci,“ usmál se. „Dneska je to fakt zajímavý.“

„Ale já jsem nemyslela na, ehm, nic perverzního.“

 

 

 

To jsem tomu dala. Teď už je prostě jasné, že jsem na něco perverzního myslela. Proč si nejprve nerozmyslím, co chci říct, a místo toho plácnu první, co mě napadne? Proč nejprve mluvím a potom myslím? Teda normálně nejprve myslím a potom mluvím, například ve škole. Tam si vždycky promyslím, co řeknu, a potom mluvím. Ale teď, jak je tu James, plácám všechno, co mě napadne. Proč se nemůžu soustředit?

 

 

 

„Aha,“ vydal ze sebe James.

Chvíli bylo ticho a oba dva jsme se zamysleli. Já jsem sice nevěděla nad čím přemýšlí James, ale měla jsem jisté tušení. A proto jsem zase zčervenala. On totiž určitě přemýšlel nad tím, nad čím bych mohla před chvílí přemýšlet já.

Vedle mě se znovu odhrnul ubrus a objevil se tátův obličej.

„Co tady děláte?“ zeptal se s úsměvem.

 

 

 

Panebože! Tak je tu i táta. Co to je dneska sakra za den? Pořád se dějí tak zvláštní věci! Nejprve to hrozné pozvání na večeři, z kterého se stala vlastně i příjemná věc, myslím jenom to zamilování, protože se cítím hrozně šťastně a na tváři se mi stále objevuje přihlouplý úsměv, potom trapné otázky mých rodičů, pohádání se se sestrou, perverzní myšlenky, které se týkají Jamese, a nakonec jsem s Jamesem pod stolem, – nezní to divně? Mám pocit, jako bychom tu dělali něco jiného, než jsme ve skutečnosti dělali. – Ještě ke všemu se tu objeví táta a kouká se, jakoby nás snad vyrušil z něčeho nekalého.

 

 

 

S Jamesem jsme sebou oba trhli a s šokem v očích jsme se podívali nejprve na něj a potom i na sebe.

„No, hledala jsem vidličku,“ řekla jsem a ukázala mu dezertní lžičku.

„Vidličku?“

Nechápavě jsem se podívala na tu lžičku a pak mi došlo, co jsem to zase plácla. „Lžičku. Já řekla vidličku?“ zeptala jsem se.

„A nechtěli byste se vrátit k nám?“

James se na tátu omluvně usmál a hned se zase vrátil nahoru.

„Když jste si chtěli promluvit, tak jste mohli odejít k tobě do pokoje.“

„Ale my jsme si nechtěli promluvit,“ namítla jsem. „Jen mi spadla ta vidlička, ehm, teda lžička.“

„Dobře, květinko, ale měli bychom se vrátit.“

Povzdechla jsem si a vrátila se. Všichni se na mě podívali. Mamka trošku nesměle, jako bychom se tam snad líbali nebo co. Petunie znechuceně, protože si myslela asi to samé. A táta měl na tváři úsměv. Jen já a James jsme se na sebe koukali a chtěli se zase vrátit pod stůl, nebo alespoň já jsem to tak cítila.

„Dáte si dezert?“ zeptala se mamka a ukázala na jablečný koláč uprostřed stolu.

„Jistě, paní Evansová,“ odpověděl James a konečně se začal tvářit normálně.

„A ty Lily?“

„Ano, ale jen trošku.“

 

 

 

Víte, co znamená slovo trošku? Tak moje máma ne.

 

 

 

Do ruky jsem dostala talířek s obrovských kusem koláče a na něj ještě pořádnou dávku šlehačky. S vykulenýma očima jsem se na ni podívala a zeptala se: „Mami, to je trošku?“

„Ale to sníš, zlatíčko!“ mávla nad tím rukou a další talíř podala Jamesovi. Ten měl jen o malinko větší porci než já.

Tak jsem si kousek ukrojila a strčila ho do pusy. Znovu jsem začala přemýšlet, jak tenhle večer ještě skončí. A v tom jsem si vzpomněla, že máme ještě s Jamesem někam jít, někam do hospody.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 6. kapitola                                                                                            8. kapitola

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

:D

(Sariklen, 14. 2. 2013 14:52)

To je úžasné! Všechny tvé povídky, ale tahle - to je něco! Pořád se musím kousat do prstu, abych nevybuchla smíchy.:DD Už ho mám skoro prokouslej do krve.:D Ne, fakt, skvěle píšeš!:D Moc díky!

Moony

(www.hawaiiiii.blog.cz, 14. 5. 2009 21:00)

nádhera.. já nemám slov:-)

:-)

(Naiad, 30. 1. 2008 11:28)

to Nikky: Mandariknu na obrazovku? To se mi ještě nikdy nepovedlo :-) Jsem ráda, že se ti to líbí a že ses u toho nasmála :-) díky moc :-)
to Ka900: moc děkuju :-)

:DD

(Ka900, 29. 1. 2008 15:22)

Skvělý!!! Ale asi mám otřes mozku, jak jsem se svalila smíchy ze židle :D. No, aspoň vytřu okolo počítače... A nezapomeň napsat další kapitolu!

LOL smichy nevidím:D

(Nikky(n-marauders.sblog.cz), 26. 1. 2008 22:07)

Prej panebože Táta je tu taky, u toho jsem vyprskla manadarinku na obrazovku:D Přijedeš si to vyčistit:D
No ne jsme mega ráda, že si zase něco nnapsala, je to prostě úplně krásný a vtipný a zse pěju ódy:P:.LOL
No nic, ale chlámala jsme se jako nikdy. Přispěchej s novou kapčou jako:D

:-)

(Naiad, 24. 1. 2008 21:56)

to bibi: děkuju :-) kapitola sice byla napsaná docela rychle, ale čas nebyl... ale už je to lepší :-)
to Padfoot: moc děkuju :-)
to Bariska: díky :-)
to Phee: moc děkuju :-)
to Tess: stačí i krátký komentář, hlavně ať to přežiješ :-) moc děkuju :-)

Tesss

(Tess, 23. 1. 2008 22:48)

skvělý promin za tak krátkej koment, ale vystihuje to slovo krásný a já nemám čas, matka mě zabije.

:D:D:D

(Phee, 23. 1. 2008 20:55)

opat krasna kapitolka, sa uz tesim na dalsiu

Chtela bych te poprosit

(Bariska, 23. 1. 2008 20:55)

Jestli by ses semnou nechtela spratelit ? Bylo by to suprovy! ( www.bebynko.blog.cz )

krása

(Padfoot, 23. 1. 2008 18:26)

teda fak to s tim stolem mě dostalo! krásná kapitola fakt, nekecám. Honem přidej další

super

(bibi, 23. 1. 2008 17:11)

super.Stasne sa mi ta kapitola paci len skoda ze to tak trvalo.Ale ako vidim stalo to za to.

:-)

(Naiad, 23. 1. 2008 16:11)

to mynamesm: moc děkuju :-) ty opravdu dokážeš člověka potěšit :-)
to Mongara: moc děkuju :-)
to Elisabeth: díky moc :-)
to vocásek22: moc děkuju :-)
to barbora: neboj, už to nebude moc dlouho trvat :-) díky :-)
to Adrianne: To víš, že to má cenu, protože jsem potom nadšená :-) moc děkuju, jsem ráda, že se líbilo :-)

Má cenu psát, jak je to nádherný? :D

(Adrianne, 23. 1. 2008 14:52)

Senza, Naiad :) Čekání se vyplatilo a já si tak mohla přečíst další perfektní kapitolku :) Je fakt nádherná a Lilyiny perverzní myšlenky, no bomba :D Super, úplně se třesu na další kapču :)

.......

(barbora, 23. 1. 2008 14:47)

je to uplne perfektne:D uz sa strasne tesim, ked sa daju dokopy:P

nádhera

(vocásek22, 23. 1. 2008 14:18)

už jsem se bála,že další kapču nepřidáš.....ale, protože seš šikulka tak jsi ji přidala.....a ta kapča je úplně super.....chválím...a už se těším na další

Super! Zase nová kapitola

(Elisabeth, 22. 1. 2008 20:06)

Už jsem se strašně těšila...ta poslední věta mě dostala. ..."někam do hospody" :-) to bylo dobrý...povedlo se ti to!

Wau!

(Mongara, 22. 1. 2008 19:41)

Je to báječný! Je obdivuhodné a až neuvěřitelné, jak dokážeš vlastně jeden večer popsat tak podrobně! Já tleskám...!

juuuj

(mynamesm, 22. 1. 2008 19:27)

ja som skoro infarkt chytila jak mi nacitalo stranku a tu daco nove:) som straaaasne rada ze si si nasla cas a napisala dalsiu kapitolku a dufam ze vsetko v skole je tak ako si to predstavujes:) k kapitolke: no uchavtene jednym slovom tesim sa dalsiu lebo uz sa chylime k tej hospode a ja sa tesim co tam:):) ale ne strasne peckove je to uzasne!! sa tesim ze lily uz daco k nemu citi...uplne uchvatne nado vsetkko dokonale:)

:-)

(Naiad, 22. 1. 2008 19:26)

to Tániiička: děkuju :-)
to Magda: nic prozrazovat nebudu, neboj :-) a moc děkuju :-) jsem ráda, že se ti to líbí :-)
to Denča: děkuju :-) a ráda se spřátelím, hned se k tobě juknu :-)
to Nika(Verča): jsem ráda, že jsem tě rozesmála :-) a do Azkabanu nechci! :-D moc děkuju :-)
to Lucinka: děkuju :-)
to haňula: jo Lily plácá slušně :-) moc děkuju :-)
to Anorien: děkuju :-) jsem ráda, že ta delší odmlka (na mě delší) se mnou nic neudělala :-)
to Tess: děkuju :-)
to Maysie: děkuju :-) a pokusím se co nejdřív :-)
to lucyš: moc děkuju :-)
Jaké to je na ekonomickém lyceu? No jde to, řekla bych, že je to lehčí než na gymplu, ale máš tam některé podobné předměty a ve třeťáku se rozhodneš jestli chceš studovat ekonomickou větev nebo společenskovědní (což znamená dějepis, občanka atd.) já si vybrala ekonomickou, protože dějepis není moje parketa :-) a na vejšku? Chtěla bych studovat marketing, protože to mě fakt baví, nebo zahraniční obchod a nebo hospodářskou tady v Liberci, a potom by mě taky bavila angličtina, což bych šla buď na filosofickou a nebo na peďák... ještě uvidím, budu se rozhodovat příští rok...

juuu

(lucyš, 22. 1. 2008 19:07)

Další super kapitola...ten nápad s tím stolem byl úžasný :-D Moc se těšim na další kapitolu...tak honem do hospody :-) PS: chci se zeptat jaké je to na ekon. lyceu, chtěla bych tam ted jít, vím že je to celkem nový obor, a kam plánuješ jít na výšku?