Jdi na obsah Jdi na menu
 


13. kapitola - Spolu díky Petunii

9. 3. 2008

A/N: Ahoj! Ze začátku bych se vám chtěla hrozně moc omluvit za to, že to trvalo tak dlouho, ale měla jsem nějakou další krizi, která dneska z ničeho nic zmizela a já mohla dopsat tuhle povídku. Ještě jednou se omlouvám za tak dlouhé čekání.

Ale bohužel je tohle opravdu poslední kapitola. Zase je to třináctka :) Takže bych vám strašně moc chtěla poděkovat za to, že se vám tahle povídka líbila. Že jste ji rádi četli a že jsem vás někdy i pobavila. Tohle je jedna z mých nejoblíbenějších povídek, které jsem zatím napsala. Strašně mě bavila J:)Takže se jen modlím, abych měla další takovou povídku :) Ale za to samozřejmě vděčím jen vám a vaším komentářům…

Teď už nebudu moc kecat a nechám vás číst poslední kapitolu povídky Spolu díky Petunii :)

A moc vás prosím o komentáře :) jako vždy :)

 

Vaše Naiad :)

 

P.S.: Tuhle kapitolu bych chtěla věnovat Básnířce S. jako omluvu za to, že se nemůžeme příští týden sejít, i když jsem jí to slíbila. Snad tuhle formu omluvy přijmeš s radostí :) A samozřejmě i těm, kterým se tahle povídka líbí a píšou komentáře :)

 

 

 

Odtáhla jsem se od Jamese, který se na mě nadšeně usmál. Z jeho úsměvu se mi zamotala hlava, takže mě musel trochu přidržet.

 

 

 

V životě jsem se takhle necítila. Tohle bylo něco fantastického! Něco naprosto úžasného! Mám pocit, že slovy se to ani popsat nedá. To je taková nádhera políbit někoho, koho milujete!

Mám s to chutí se s ním líbat dál a dál. Tahle nová zkušenost se mi strašně líbí. Nikdy na tohle nezapomenu. Náš první polibek!

 

 

 

Písnička začala pomalu dohrávat. James mě vzal za ruku a odváděl mě zpátky ke stolu. Ale mně se vůbec nechtělo. Chtěla jsem s ním pořád tančit, být blízko něho. Ale i tak jsem šla. Sedli jsme si a stále se drželi za ruce.

Cítila jsem se opravdu šťastně. Snad nikdy v životě jsem neměla lepší den než byl tenhle. I když ze začátku to vypadalo, že to bude tragédie. Musela jsem se neustále usmívat, až mě bolely tváře, ale jinak to prostě nešlo.

„Děkuju,“ zašeptala jsem a opřela jsem se hlavou o jeho rameno.

„Za co?“ zeptal se překvapeně a chytl mě za ruku.

„Přeci za tenhle večer.“

Místo odpovědi se začal smát. A já ho zase nepochopila. Čemu se mohl tak smát?

„Vždyť za tenhle večer můžeme poděkovat jen Petunii, ne?“ řekl.

„A taky že jí poděkuju,“ odpověděla jsem se smíchem. „Jen z toho asi nebude mít moc velkou radost.“

„Myslíš, že tě opravdu chtěla jen naštvat?“

„Samozřejmě!“ řekla jsem a zvedla hlavu z jeho ramene. „Chtěla mě před tebou ztrapnit. Chtěla si ze mě udělat jen srandu. O to jí šlo!“

„Co si budeme povídat, to se jí trochu podařilo.“

 

 

 

On si myslí, že jsem trapná! Panebože!

 

 

 

„Opravdu jsem se chovala trapně?“ zeptala jsem se opatrně a připravovala se na tu nejhorší odpověď.

„Ale ne!“ odpověděl se smíchem a mně spadl obrovský kámen ze srdce. Víte, jak jsem se bála? „Udělala si z tebe jen srandu, moc dobře si pamatuju, jak jsi byla na začátku naštvaná.“

„To teda byla! Tebe by nenaštvalo, kdyby mě tvoje sestra pozvala k vám domů a tys o tom nevěděl?“

„Já nemám sestru.“

„To je jedno, tak třeba Sirius nebo Remus, i když ten by to asi neudělal.“

„To víš, že bych byl naštvaný.“

„A ty sis opravdu myslel, že jsem tě pozvala já?“ zeptala jsem se z ničeho nic.

 

 

 

Tohle mě opravdu hrozně zajímalo. Víte, přeci si nemohl myslet, že jsem tak z ničeho nic na něj změnila názor. Věděl, že jsem ho neměla ráda, že jsem ho jen trpěla…

Nikdy asi nepochopím, jak jsem v něm mohla za jeden večer vidět někoho jiného, někoho úžasného.

 

 

 

„Zdálo se mi to divné, ale proč bys to nemohla napsat ty? Vždyť jsme se usmířili, už jsme se tolik nehádali. Třeba jsi chtěla zlepšit naše vztahy.“

„Což nebyla pravda, ale teď jsem ráda, že se všechno mezi námi změnilo,“ řekla jsem a trochu se začervenala.

Chvíli mezi námi bylo ticho. Já se snažila zase nabrat normální bílou barvu a James asi neměl už na to co říct. Rozhlížel se kolem a u toho si potichu zpíval další písničku, kterou jsem neznala.

„Kolik je hodin, Jimmy?“ zeptala jsem se po chvilce.

„Tři čtvrtě na dvanáct,“ odpověděl a já vytřeštila oči.

 

 

 

Cože? Už jsme tu tak dlouho? A za chvíli budeme muset odejít? To není možné! Mám pocit, jako bychom tu byli jen hodinu, ani ne. Jak je možné, že to tak uteklo? To je nespravedlivé!

 

 

 

„To už budeme muset vážně jít?“ zeptala jsem se smutně.

„Taky bych tu ještě chvíli byl, ale nechci mít s tvým tátou nějaké problémy. Docela jsem se mu líbil, tedy alespoň si to myslím, tak bych chtěl, aby to tak ještě nějakou dobu zůstalo.“

„Chápu.“

„Jdu zaplatit.“

„Jdu s tebou,“ řekla jsem okamžitě a začala v kabelce hledat svou peněženku.

„V žádném případě!“

„Ale-“

„Už jsem řekl, že ne,“ přerušil mě a už odcházel pryč.

Překvapeně jsem se na něj dívala a nemohla se nabažit toho, jaký je gentleman.

 

 

 

Není od něj krásné, že platí i za mně? Já vím, že to dělá dost kluků, ale mě ještě nikdo nikdy nic nezaplatil!

 

 

 

Oblékla jsem si svetr a pomalu se vydala za Jamesem. Už měl zaplaceno, a tak se hned připojil ke mně, chytl mě za ruku a společně jsme odcházeli pryč.

„Čau Jimmy! Čau Lily!“ rozloučila se s námi ještě hlasitě Stela. Mile se u toho usmívala. My jsme ji ale jen zamávali a odešli pryč.

Když jsme sem šli, na Příčné ulici chodilo sem a tam spousta lidí, ale teď jsme tu byli jen my. Bylo tady až nepříjemné ticho, na které jsem nebyla zvyklá. Ale hlavně tu byla nečekaná zima. Musela jsem se zatřást.

„Je ti zima?“ zeptal se Jimmy.

„Ne,“ odpověděla jsem okamžitě, ale moje drkotání zubů mě prozradilo.

Už nic neřekl, jen se usmál a sundal si svůj plášť. Dal nám ho okolo ramen a místo toho, aby mě znovu chytil za ruku, tak svou paži obtočil okolo mých boků, takže si mě přitáhl blíž k sobě. Okamžitě jsem ucítila na své levé straně příjemné teplo.

„Lepší?“ zeptal se.

„Jo,“ usmála jsem se.

Z ničeho nic se James s námi přemístil. Vůbec jsem to nečekala, a tak jsem byla překvapená, když jsem před sebou uvidělo jen černo. Ale netrvalo to moc dlouho a my jsme zase stáli před naším domem. Najednou mi bylo smutno, a to proto, že jsem věděla, že za chvíli už tu James nebude a já zase budu doma jen se svými mudlovskými rodiči a sestrou.

„Květinko?“ ozval se Jimmy a dal mi i svou levou ruku okolo boků.

„Ano?“

Už nic neřekl a znovu mě políbil. A já zase pocítila ten úžasný pocit, jako před několika minutami. Obtočila jsem mu ruce okolo krku a užívala si to.

„Taky tě miluju,“ vydechl, když mě objal a jen se mě tak držel.

Nic jsem mu na to neřekla, protože jsem byla v šoku.

 

 

 

On mě slyšel!

 

 

 

„Slyšel jsem tě,“ zašeptal. „Jen jsem hledal vhodnější situaci.“

„Jimmy!“

„A ještě jsem přemýšlel, jestli, tedy jestli budeš samozřejmě chtít, jestli bys…“ nedořekl, jakoby snad nemohl.

„Co Jimmy?“

Tvářil se tak zvláštně. Jakoby se styděl nebo jestli by si nebyl vůbec jistý. Hrozně mě to znervózňovalo, protože jsem tušila, na co se chce zeptat. A chtěla jsem samozřejmě okamžitě souhlasit.

„Nechceš se mnou chodit?“ zeptal se s rozpaky v hlase.

 

 

 

Konečně! Konečně se zeptal znovu a teď se nemusím bát toho, že by on nechtěl. Vždyť on se mě zeptal! Chápete to, budu dívka Jamese Pottera, kapitána Nebelvírského famfrpálového družstva. Tolik holek mi bude závidět. A já se na to tak těším!

 

 

 

„Samozřejmě,“ usmála jsem se a nemohla jsem se dočkat dalšího polibku. Na ten jsem naštěstí nemusela čekat.

James se šťastně usmál a hned mě políbil. A já jsem zase byla někde v ráji, kde jsme byli jenom my dva. Byla jsem jeho holka a on byl můj kluk.

 

 

 

Jak zní Lily Potterová?

 

 

 

„Už bys měla jít domů, květinko,“ řekl po chvíli, když jsme stáli naproti sobě a jen se na sebe dívali.

„Mně se nechce,“ zašeptala jsem smutně.

„Mně taky ne, ale-“

„Já vím, já vím,“ přerušila jsem ho. „Tak dobrou noc.“

„Dobrou noc, květinko,“ popřál mi a dal mi naši poslední dnešní pusu.

Pomalu jsem se pozpátku dostávala k naším vchodovým dveřím a čekala, až se přemístí. Naposledy se usmál, zamával a po hlasitém „PRÁSK!“ zmizel. Smutně jsem se ještě podívala na místo, kde před chvilkou stál a otočila se, abych si odemkla.

V domě byla skoro všude tma, jen v obývacím pokoji se svítilo. Šla jsem se tam podívat, protože jsem si myslela, že tam je táta. Chtěla jsem se mu ohlásit. Ale v křesle neseděl táta se skleničkou whisky v ruce, jak jsem očekávala, ale seděla tam Petunie. Vypadalo to, že na mě čeká.

„Sláva,“ řekla naštvaně. „Už jsem myslela, že nepřijdeš.“

„Co chceš?“ zeptala jsem se okamžitě. Dneska mě už nemohla naštvat. Dneska ne.

„Myslela jsem, že se nenávidíte.“

„To sis myslela špatně, drahá sestřičko.“

„Vždyť jsi byla naštvaná, když jsem ho pozvala.“

„Udělala jsi nám skvělou službu, Petunie,“ řekla jsem s radostí v hlase. „Jsme spolu jen díky tobě.“

Otočila jsem se a pomalu odcházela pryč. Byla jsem šťastná jako nikdy v životě. Zamilovala jsem se a ještě k tomu naštvala svou sestru k nepříčetnosti.

„Ale takhle to nemělo být!“ křikla ještě na mě.

„Děkuju, sestřičko,“ křikla jsem na ní zpátky a vesele se usmála.

 

 

 

 

 

 

12. kapitola

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

ach....

(Anorien, 11. 3. 2008 16:27)

nezbvá mi nic jinýho než vzdychat....tak za prvý: byla to krásná kapitola, za druhý: bohužel poslední kapitola...:( bude mi chybět jak byla Lily uplně totálně zamilovaná:D až po uši...už sem si taky zvykla koukat sem keždej den(i když občasné nefungování netu mi to překazilo) jestli už je tady nová kapitolka ke Spolu díky Petunii...byl to vážně moc dobrý nápad a bude se mi stýskat...na druhou stranu pevně věřím, že vymyslíš zase něco dalšího, že?:D to bys snad nebyla ty kdyby ne:)a taky teda smekám klobouk před tvým psaním...já bych nikdy nic takovýho nedokázala, si vážně skvělá:) tak jen tak dál...

nádhera

(bonbooooonek, 11. 3. 2008 14:56)

ůžasnoučký!!!!!!!

ach jo

(mynamesm, 10. 3. 2008 23:32)

nemam rada konce, aj ekd tento sa mi strasne pacil...ako to byva zvykom poviedka mi bude strasne chybat, fakt neskonale...bude to take divne...fakt dufam ze ta skoro kopne muza lebo inak ju nakopem ja...
woow...krasna kapitolka...nadherna poviedka...perfektna autorka:)

Krása!!!!!!!

(Ka900, 10. 3. 2008 20:00)

Nádherné, krásné, skvělé, úžasné a originální!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To bylo vážně něco nepopsatelnýho!!! Ten konec je prostě ÚŽASNEJ!!!!! James byl takovej roztomilej, jak se nemoh vymáčknout :).... A poznámka s Lily Potterovou... ta mě naprosto dostala!!! Tahle povídka se mi opravdu moc a moc líbila!!!! Teď na konci jsem úplně naměkko :).... No jo, jak čokoláda na slunci... Krásné, romantické!!!! Prostě NÁDHERA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fňuk...

(Abigail (http://abigail-7.blog.cz), 10. 3. 2008 19:07)

Bylo to krásné, nedovedu si představit krásnější a vhodnější konec... Strašně moc se mi líbil James, jak se najednou prostě nemohl vymáčknout... krásné... a taky se mi líbila poznámka s Lily Potterovou, ta byla taky super... Opravdu celé se mi to líbilo, ale stejně je to fňuk oprávněné... ta povídka se mi líbila... :-) moc...

:-)

(Naiad, 10. 3. 2008 18:25)

to pasu-Hanka: Moc děkuju :-) Jsem moc ráda, že se ti povídka líbila a moc děkuju za skvělé komentáře k ní :-) A další povídka? Zatím vůbec netuším :-( Ale snad mě co nejdřív něco napadne...
to Prongs: Moc děkuju :-) Jsem ráda i za tento komentář :-)
to Simako: Moc děkuju :-) A další kapitola? Už jsem to psala pasu-Hance, zatím nic...
to Hayddé: Moc děkuju :-) takové chvály :-)
Cassie: Mě je taky líto, že to skončilo, ale takhle to prostě už chodí... jinak moc děkuju :-)
to Phee: Jsem moc ráda, že tahle povídka patří mezi tvoje srdcovky, to totiž hrozně potěším :-) Moc děkuju :-)
to M.o.n.i.k.a: Moc děkuju :-) Jen abych vymyslela vůbec nějakou...
to lucyš: Moc děkuju :-)
to Básnířka S.: Já myslela, že to už nedopíšu, ale najednou mě to chytlo a já začala psát a psát a za chvilku jsem to měla dopsané :-) Možná to bylo tím, jak jsi mě podpořila :-) Jinak ty si tuhle kapitolu zasloužíš :-) I když moje šťastné číslo je 8 od teď se k tomu přidává i ta třináctka :-) Jinak moc děkuju :-) Tvojí chvály si obzvlásť cením :-)
Krtys: Není to fér, ale co bych k tomu ještě mohla napsat? Jinak moc děkuju :-)
to barbora: Moc děkuju :-)
to Maysie: To naprosto stačí :-P Moc děkuju :-)
to Vůrec: Moc děkuju :-)
to Luca: Děkuju :-)
to Willow: Děkuju :-) Jo, Petunie se musela tvářit skvěle :-D
to Tesse: Epilog určitě psát nebudu, jedině nějaké pokračování (o kterém silně pochybuju...) Moc děkuju :-)
to Nika(Verča): Moc děkuju :-)
To Tániiička: jj, už je konec... moc děkuju :-)
to haňula: taky mi je líto, že je poslední, moc mě ta povídka bavila :-) Moc děkuju :-)

...

(haňlua, 10. 3. 2008 17:52)

super kapitolka, idyž je mi líto že je poslední:(, no ale celá tahle povídka se mi moc líbíla jak jsi to psala jeden den to bylo oreginální a zajímavý

nééé :´-(

(Tániiička (taniiicka-world.blog.cz), 10. 3. 2008 15:49)

to už je vážně konec?? jako fakt?? je to škoda, tuhle povídku sem si totiž strááášně moc oblíbila... tak jenom doufám, že co nejdřív začneš psát nějakou novou... protože by byla škoda kdyby ne... jo jinak kapitolka byla nádherná (stejně jako celá povídka), ale to už je u tebe samozřejmost...

jo a tak mě napadá, nechceš spřátelit??

Nika(Verča)

(www.nika-and-marauders.ic.cz, 10. 3. 2008 14:22)

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ.. TO JE PROSTĚ SKVĚLÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝ... :-*

Tesse

(Tesse (www.mayatess.estranky.cz), 10. 3. 2008 14:01)

To byla nádhera........ já nemám slov vážně krása. =D.Až na to nže je to 13tá kapitolka a to nosí smůlu =D takže by se hodil takový malý epilog... =D co ty na to?? =DNo a poslední otázečka Naiad nechtěla by ses spřátelit??

Páni

(Willow, 10. 3. 2008 12:48)

Paráda! Co já bych dala za to vidět Petuniin obličej ve chvíli, kdy zjistila, jak strašně se její nápad nevyplatil. :D

Krásný

(Luca, 10. 3. 2008 11:39)

moc moc krásný je to úplně suppaaa

Chválím tě Země má...

(Vůrenc, 10. 3. 2008 11:18)

To bylo....nepopsatelně nádhrný
Ale zase je škoda že už končí:((

Krásný :o)

(Maysie, 10. 3. 2008 10:58)

Krásná konečná kapitola a povídka...:o) Nebudu opakovat o co ostatní, prostě je strašně krásná a úžasná :o)

.............

(barbora, 10. 3. 2008 6:42)

to je kraaaaaasny koniec:D hlavne s tou petuniuo:P perfektne:D no a cela poviedka sa mi strasne pacila:-P

...

(Krtys, 9. 3. 2008 22:47)

Nádhera taky ji mám od tebe nejradši a teď je konec ,to není fééééééééér:( asi si ji vytisknu knižně ,kdyby tě náhodou někdy něco popadlo,což raději ani nemyslet.Moc pěkná kapitolka:-)

Díky

(Básnířka S., 9. 3. 2008 22:27)

Ani nevíš, do jakých rozpaků jsi mě dostala tím darováním! Ještě ke všemu je to poslední kapitolka...;o) Opravdu díky moc!
Ty jsi mě dnes odpoledne tahala za nos, viď? Koukám, že krize je zažehnána a těším se na další povídku z tvého krámku;o)

Ke kapitolce: Celou dobu jsem se přitrouble usmívala, prostě jsi to krásně zakončila... A ta Petunie, to byl gól=D
Já věděla, že ji slyšel!!=o))

Celkově k povídce: Ten nápad byl skvělý - takový námět by mě asi v životě nenapadl;o)) Perfektně jsi popisovala jen jeden jediný večer, což je pro mě taky nereálnou skutečností, jsi prostě geniální autorka! Už se těším na další dílko, opravdu!

P.S. Opravdu si moc vážím toho věnování a doufám, že nám to vyjde jindy!;o)

P.S.S. Třináctka bude tvé šťastné čísílko=o))

jejdaaa

(lucyš, 9. 3. 2008 21:22)

ježííííš ty máš tak krásné povídky, já z nich nemožu...byla to skvělá povídka, bude se mi po ní stýskat...doufám, že brzo začneš psát tu další :-) moc se těším

Jééé...

(M.o.n.i.k.a(m-o-n-n-i-k-a.blog.cz), 9. 3. 2008 21:22)

Naiad to je úžasné. Skvělé zakončení... Doufám, že vymyslíš nějakou lepší povídku, i když si nejsem jista tím, zda-li to je ještě možné=)

wow

(Phee, 9. 3. 2008 21:11)

kraaaaasny koniec, i ked skoda,ze to koniec je....no ale vsetko raz skonci......naozaj krasa, boze tuto poviedku som zboznovala, kazdy den som sem chodila aspon raz kontrolovat, ze ci si nepridala kapcu a vzdy ked som ju nasla,tak som dychtivo zacala citat a vzdy sa cudovala,ako niekto moze vymysliet nieco tak bomba, tato poviedka patri rozhodne medzi moje srdcovky.....a ten koniec,viem si zivo predstavit Petuniin vyraz ked jej Lily povedala,ze za to,ze su spolu vdaci len jej, urcite ju skoro porazilo, boze tak zivo si to viem predstavit......dufam, ze chystas dajaku dalsiu poviedku s parom James/Lily......pretoze tento par zboznujem.................krasny koniec.....