Jdi na obsah Jdi na menu
 


12. kapitola - Naše píseň

27. 2. 2008

A/N: Ahoj. Tak jsem dneska opravdu stihla dopsat další kapitolu. Upozorňuju, že je zase o něco kratší, ale na to jste si snad už zvykli. A mám bohužel trochu pocit, že jsem to přesladila… no, snad se vám to zdát nebude…

 

Jinak bych se vám hrozně moc chtěla omluvit, že se tu dlouho nic neobjevilo, ale neměla jsem vůbec čas. Ale teď by se to už snad mělo změnit :)

 

A chtěla bych vás taky upozornit, že tohle je asi předposlední kapitola. Nejsem si tím moc jistá, ale nejspíš ano. Podle toho, jak mi ta další vyjde… :(

 

Musím vám poděkovat za minulé úžasné komentáře. Vy dokážete tak nádherně zvednout náladu! A hlavně tak potěšit! Jak to děláte? No, to je jedno, hlavně to, prosím, dělejte dál :)

 

Tak a teď dost keců a pusťte se do velmi romantické kapitoly :)

 

Vaše Naiad J

 

 

 

 

„Jdeme tancovat!“ James vyskočil na nohy a vytáhl mě z židle.

„Ale tady není žádný parket!“ zhrozila jsem se a snažila si sednout zpátky, ale marně.

„Ale květinko, neřeš ostatní. Nikoho nezajímá, že tu někdo tancuje.“

 

 

 

Mám tancovat někde, kde se tancovat nemá? Vždyť se na nás budou všichni dívat! Já vím, že Jimmymu to nevadí, on je na pozornost zvyklý, ale já? Jsem přeci člověk, který se straní všech podobných akcí. Hlavně na veřejnosti a hlavně někde, kde by mohlo být tolik známých lidí, i když já o nich zatím nevím.

Úplně si dokážu představit, co se bude říkat ve škole. ‚Evansová byla tak opilá, že v Děravém kotlíku šla dobrovolně tancovat s Potterem a to neměli ani kde tancovat.‘ Na tom by byla jen jediná věc pravdivá, že jsem šla s Jamesem tancovat dobrovolně.

 

 

 

Nechala jsem se přemluvit a šla za Jamesem. Vlastně stačil jen jeho úsměv, abych se znovu zvedla a šla s ním tancovat. Doprovodil mě na volné místo mezi malými stolky. Pravou ruku mi obtočil okolo boků a tou levou mi chytl ruku. Když ucítil mou levou ruku na rameni, přitáhl si mě blíž tak, že jsme od sebe byli jen pár centimetrů.

Písnička byla rychlejšího tempa, a tak se mnou James začala točit do rytmu. Měla jsem pocit, že se mi motá hlava, ale nebylo to tím, že bychom se tak rychle točili, bylo to tím, že jsem u něj byla tak blízko a cítila jeho vůni, která mě pomalu začala omamovat. Měla jsem přivřené oči a snažila se nevnímat lidi okolo, i když to šlo velmi špatně.

Netrvalo to moc dlouho a někteří návštěvníci Děravého kotlíku se přidali k nám. Někteří šli tancovat v páru tak jako my, někteří se šli sami pohupovat do rytmu. Konečně jsem si přestala připadat trapně a začala si užívat Jamesovu společnost.

Jimmy tancoval skvěle. Nikdy jsem netušila, že by mohl umět tancovat. Samozřejmě, že jsem věděla, že je sportovně založený, o tom vypovídá i fakt, že je kapitán našeho famfrpálového týmu, ale nikdy by mě nenapadlo, že by uměl tancovat.

Užívala jsem si to. Bylo to totiž úplně něco jiného než na Křiklanových večírcích. Byla to zábava a hlavně tu pro mě hlavním aktérem byl James a ne ta spousta Zmijozelských. Netancovala jsem s tupými kluky, kteří se mnou chtěli tancovat, tancovala jsem s Jamesem na skvělou písničku.

„Tak co, už ti není trapně?“ zeptal se Jimmy trochu udýchaně.

„Je to skvělé!“ vykřikla jsem nadšeně a šťastně se usmívala.

„Já ti to říkal,“ zazubil se.

Už jsem nic neříkala jen jsem na všechny házela své úsměvy.

 

 

 

Není on úžasný? Já vím, že ano, to byla jen řečnická otázka. On prostě ze všeho dokáže udělat senzaci. Nikdy by mě nenapadlo, že bych si mohla v nějaké hospodě zatancovat a přitom se necítila trapně nebo moc opile. A hlavně by mě nikdy nenapadlo, že bych se s ním mohla tak úžasně bavit. Že by to bylo proto, že ho miluju?

 

 

 

Když jsem si znovu pomyslela, že Jamese miluju, musela jsem se usmát ještě víc. Byla jsem fakt šťastná. Nikdy jsem se takhle necítila. Nikdy jsem totiž nebyla zamilovaná a ještě k tomu do tak úžasného člověka.

Písnička pomalu ztrácela na rychlosti i na hlasitosti. Končila. A mně to bylo hrozně líto. Chtěla jsem s Jamesem tancovat až do nekonečna. Jimmy se mě začínal pomalu pouštět. Smutně jsem se na něj podívala, ale on se jen usmál a stál na místě. Čekal, co budou hrát dalšího. Oba jsme asi doufali v něco pomalejšího. A to ne jen kvůli tomu, že bychom byli udýchaní.

Vypadalo, že nám dneska štěstí přeje. Z reproduktorů pověšených na stěnách najednou začala hrát pomalá hudba. James ani nečekal na to, abych na něj hodila jeden ze svých psích pohledů, a natáhl ke mně ruku. Okamžitě jsem ji přijala a zase se těšila, až u sebe budeme blízko. Teď bylo jisté, že u sebe budume celou písničku blízko. V duchu jsem se modlila, aby píseň měla alespoň pět minut, nejlépe ještě víc.

Začal zpívat nějaký muž a my se pomalu začali pohupovat do rytmu. Přiložila jsem hlavu k Jamesově krku a slastně zavřela oči. Několikrát jsem si přičichla. „Miluju tě,“ vydechla jsem skoro neslyšně a ještě chvilku jsem si užívala toho úžasného pocitu být s ním.

Z ničeho nic jsem prudce otevřela oči a nemohla uvěřit tomu, co jsem teď řekla.

 

 

 

Nebyl to jen sen? Nezasnila jsem se náhodou? Vždyť jsem udělala zásadní chybu! Jak jsem to mohla říct dřív než on? Proč jsem se nemohla udržet? Kdo by se taky mohl udržet, hraje krásná pomalá písnička, James krásně voní a já jsem zamilovaná až po uši.

Kéž by mě neslyšel! I když to je naprosto nemožné, když jsem mu to řekla skoro přímo do ucha.

 

 

 

Přitáhla jsem se k němu ještě o něco blíž a začala se bát toho, co nastane. Věděla jsem, že mě slyšel. Prostě jsem to věděla.

„Květinko,“ oslovil mě nádherně, ale já jsem nebyla schopna si to užít. „Chtěl jsem ti něco říct.“

 

 

 

Že by mě neslyšel? Já doufám! I když ho tak hrozně miluju.

 

 

 

„A co, Jimmy?“ zeptala jsem se najednou uvolněně a zase si užívala jeho přítomnost.

Sundal mi ruku z boků a zandal mi jeden neposlušný pramen za ucho, udělal to z takovou jemností, že jsem měla pocit, že se mě ani nedotkl. Jen jsem na místech, kde se jeho prsty otřely o mou tvář, cítila příjemné teplo.

„Víš, že jsi krásná?“ zeptal se a já na něj vytřeštila oči.

„Cože?“ zeptala jsem se nechápavě.

„Jak víš, tak se mi už hodně dlouho líbíš.“

Musela jsem se červenat až na zadku. Nikdo mi ještě nikdy neřekl, že jsem krásná!

„A dneska jsi mi dokázala, proč se mi líbíš.“

„Jak?“ zeptala jsem se už znovu nechápavě.

„Ty totiž nejsi jenom krásná, ale jsi prostě svá. Dneska si mě překvapovala skoro každou minutou. Byla jsi milá.“ usmál se

 

 

 

On mi řekl, že jsem krásná. JIMMY mi řekl, že JÁ jsem KRÁSNÁ! A MILÁ! A hlavně jak to řekl. Řekl to naprosto úžasně. Tak trochu stydlivě. Tím víc to znělo, že to myslí opravdu vážně.

Já ho zbožňuju! Já ho miluju!

 

 

 

„Děkuju,“ řekla jsem a trochu sklonila hlavu, aby si nevšiml, že se červenám.

„Vždyť jsem řekl jen pravdu.“

Asi na další půl minutu bylo mezi námi ticho. A já si v hlavě urovnávala všechno, co se zatím za dnešek stalo.

 

 

 

Stalo se vám někdy něco podobného? Já o tom tedy docela pochybuju, protože tohle je naprosto jedinečný večer. Je totiž skvělý a hlavně jsem se zamilovala. Stalo se vám někdy, že byste se za jeden večer zamilovali? Mně se to stalo a musím vám říct, že je to něco nezapomenutelného. Pořád vám v břiše létají ti motýlci, kteří vám pomáhají dotvořit už tak skvělý večer. Pořád se musíte trošku hloupě uculovat, až vás bolí tváře. A i když člověk, do kterého jste se zamilovali dělá naprosté hlouposti, vy si myslíte, jak není úžasný. Myslíte si, že celý svět je úžasný a skvělý, protože vy jste šťastní.

A tohle všechno se děje mně. Jsem snad nejšťastnější člověk na světě. Jsem prostě zamilovaná do Jamese Pottera.

 

 

 

„Víš, co mě napadlo, květinko?“ ozval se znovu Jimmy a já se na něj překvapivě podívala. Už mě totiž nenapadal žádný další kompliment, který by mi mohl říct. „Tohle by mohla být naše píseň. Naše první pomalá písnička, na kterou tancujeme.“

 

 

 

Tohle mi vyrazilo dech. On je prostě úžasný! Já vím, že se stále opakuju, ale tohle slovo ho naprosto vystihuje. Už jenom to, že ho napadlo, že by tohle mohla být naše píseň. Řekněte mi, kolik kluků by na tohle přišlo. Na takové věci přece myslí holky, ne?

 

 

 

„Jimmy,“ vydechla jsem nadšeně nemohla se vynadívat těch jeho krásných oříškových očí. „To je skvělý nápad!“

Vesele se zazubil. „Na tuhle písničku jen ty a já, navždy,“ zašeptal a já jsem měla pocit, že se snad rozteču blahem.

Byla jsem naprosto hotová. Jeho chování předčilo mé představy o úžasném rande. Tohle totiž bylo něco, o čem se mi nemohlo ani zdát. Už zbývala jen jediná věc, která by mě donesla až na poslední stupeň štěstí, polibek.

A překvapivě jsem nemusela čekat ani minutu. James měl snad úplně stejnou myšlenku a věděl, že já bych nikdy první krok neudělala, určitě ne vědomě. Pomalu se ke mně nakláněl a já stejnou rychlostí zavírala oči. Tohle jsem si představovala už několik let, i když to nemělo být s ním. Ale teď jsem byla štěstím bez sebe, že je to právě on.

Naše rty se setkaly a v mně vybuchlo něco, bez čeho už snad nedokážu ani žít. Jestli jsem si do teď myslela, že ho miluju, tak teď jsem si tím byla naprosto jistá. Tenhle polibek jen dokázal, že on je ten pravý.

 

 

 

Já ho líbám! Já líbám Jamese Pottera! A JE TO ÚŽASNÝ!

 

 

 

11. kapitola                                                                                         13. kapitola

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Přeslazený komentář

(Laguna 1, 25. 4. 2013 21:50)

Tvoje kapitola není přeslazená. Přeslazený je spíš příběh Jak si James nabrnknul Lily na blogu www.terkyharrypotter.estranky.cz .

P.S. Tvoje příběhy Spolu díky Petunii a Povídej si jsou fakt pěkné.

Drow

(www.drow.blog.cz, 28. 1. 2011 13:16)

skvělý, úžasný, fenomenální, boží...ty pocity jsou opravdu skvěle popsaný...musím říct, že se nedokážu přestat připitoměle culit :D...tolik vzpomínek se vynořuje...díky :)

Moony

(www.hawaiiiii.blog.cz, 14. 5. 2009 21:20)

tys mě uplně dojala:-) nádhera prostě je to nádhera...

m-o-n-n-i-k-a.blog.cz

(M..o.n.i.k.a, 8. 3. 2008 16:24)

No tak Naiad! Co je stou novou kapitolou?

*culim se jako debil*

(Anorien, 4. 3. 2008 15:35)

báječnýýýý, úžasný, bezkonkurenční, dokkonalý, nevím jaký slovo by právě teď yvstihovalo můj pocit:D myslim že nejlepší vyjádření je ten nadpis...bylo to prostě...já ani nevím jak to říct...OKOUZLILO mě to, jo to je ono...vůbec se mi to nezdálo přeslazený:)musím říct, že tahle kapitola je o mnohem míň přeslazená než některé jiné co jsi psala:D myslím, že tahle kapitolka je vážně ta nejlepší z týhle povídky...tuhle si budu pamatovat ještě moooooooooooooooooc dlouho:D

:-)

(Naiad, 3. 3. 2008 19:04)

Neměla jsem vůbec čas se sem podívat a když jsem to udělala, tak jsem zjistila kolik je tu krásných komentářů... A jelikož jich je tolik, nebudu odpovídat na všechny. Vezmu to všechno dohromady...
Strašně moc a moc a moc a ještě hroznatánsky moc vám děkuju za to, že se vám tahle povídka líbí, za to, že ji čtete a hlavně za to, že píšete komentáře :-) Jste moje zlatíčka, bez kterých bych nemohla psát :-) Vy jste tou odměnou za to moje (někdy příšerné) psaní :-)
Ještě jednou vám strašně moc děkuju :-)
A kdy bude další kapitola? Bohužel nevím... chtěla jsem psát dneska, ale nějak jsem vytuhla u toho, jak jsem přemýšlela nad tématem na novou povídku a už ho možná i mám, ale zatím si to nechávám pro sebe (uvidím, jestli budu schopna to vůbec napsat...) a teď se budu muset ještě trochu učit, takže snad zítra, ale určitě to bude tento týden :-)

Ááááááá

(www.naomiiiii.blog.cz, 1. 3. 2008 21:57)

Téééda! Já u toho ani nedejchala! Vážně krása, nádhera! Nevim, jak jinak to říct..prostě Jedinečný!

??????????????????

(Terulinka, 29. 2. 2008 19:14)

kdy bude dalsi kapitolka???

Sladké...

(Abigail (http://abigail-7.blog.cz), 29. 2. 2008 18:47)

Jo, bylo to sladké, ale víš co? Hezky, mile, přirozeně... Neřekla bych že přeslazené... Lily je naprosto perfektně zamilovaná... já už se těším na pokračování...

:o)

(Kea, 29. 2. 2008 18:36)

Konečně jsem si našla čas přečíst si další kapitolu tvé výroby. Jelikož jsem se díky mé kamarádce asi před třemi měsíci poprvé dozvěděla o hp stories, byla jsi první autorkou kterou jsem navštívila a nechala jsem se tvými příběhy ispirovat. Moc ti děkuju, píšeš krásně a je zážitek si to číst... ;o) Tak dík a jinak, tahle kapitolka je vážně skvělá, bohužel já vždy přečtu jednu kapitolu, která je třeba u konce a vůbec nevím o co šlo, tak to platí i tebe... xD Musím někdy přečíst celé od začátku... :o) Jinak palec nahoru, jsi vážně skvělá povídkářka... :o)

nádherný

(bonbooooonek, 29. 2. 2008 11:12)

fakt je to super

krásné!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(Magda, 28. 2. 2008 22:05)

Tak to bylo něco. Úplná nádhera. Tahle kapitolka byla zaplavená pocity a hlavně byla romantická. To já prostě .... nemám slov. Bylo to tak krásné. Škoda, že už tahle úžasně krásná povídka bude končit. Byla má nejoblíbenější. Jenže všechno netrvá věčně. No jo. Tak Tě mooooc za tuhle kapitolku chválím až mi dochází slova. Byla mooooooooooooccccccccc hezká, krásná, úžasná, romantická, suprová..... atd. Já prostě už nevím jak Ti poděkovat. MOC TI DĚKUJI, ŽE TUHLE POVÍDKU PÍŠEŠ. JSI DOBRÁ SPISOVATELKA A TAKÉ V TOM PSANÍ POKRAČUJ. :-)

Nádhera!!!!!!!!!!

(Ka900, 28. 2. 2008 19:25)

Teda!! To bylo nádherně sladký!!!!! Ááá!!!! Já se snad rozteču!!! Prostě nádhera!!!! Jééééééééééé!!!! Nemám slov!!! Prostě úžasný!!!!

..........

(barbora, 28. 2. 2008 18:59)

to je taaak krasne:D fakt uplne uzasne:P ten jimmy je strasne zlaty:P

m-o-n-n-i-k-a.blog.cz

(M.o.n.i.k.a, 28. 2. 2008 18:57)

To je skvělé, Naiad píšeš fakt úžasně=)Tak mě napadlo, nechtěla bys spřátelit blogy? No u tebe spíš stránky...

...

(haňula, 28. 2. 2008 18:13)

no no máš pravdu tohle je dodně slaďoučký, ale na druhou stranu jak by se tohle mělo jinak psát, když všichni víme jak to má dopadnou a ikdyž je to hodně sladký působí to dobře a vůbec to není kýčovitý jako ve spousně jiných povídek

:-)

(krtys, 28. 2. 2008 18:10)

www.krtys.blog.cz

:-)

(krtys, 28. 2. 2008 18:10)

vubec to neni přeslazeny,já sama se v takovejch věcech vyžívám,moc pěkny,krásny.
Mohla bych tě poprosit o spřátelko?

Nika(Verča)

(www.nika-and-marauders.ic.cz, 28. 2. 2008 18:03)

SKVĚLÝÝÝÝÝÝÝÝÝ! ÚŽASNÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝ! BOŽSKÝÝÝÝÝÝÝ! DÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁLŠÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ!

hmm

(mynamesm, 28. 2. 2008 17:48)

povedz mi ako to robis? pouzivas nejake kuzla? alebo to polievas nejakym elixirom? alebo co? naiad ty mas tak obrovsky talent ze sa to neda ani popisat akoze tato kapitolka je strasne sladka ale tak krasna ze clovek by vrazdil aby bol lily. oprava ja by som vrazdila aby som bola LIy:) to je tak krasne...akoze ja nemam slov ja neviem co mam povedat a kebyze mam povedat ze sa lepsis z kapitokky na kapitolku tak klamem, lebo je to uzasne od zaciatku. fakt kazdou kapitokkou mi len vyrazis dych a musim potom otvorit okno lebo neni vzduch:D raz ma zabijes, ale ne ne:) ja fakt neviem co povedat, a slovo ze dokonala je sakramentsky malo a mam hrozny pocit ze az to ude dokoncene az to bude dokoncena kapitlkjka tak ak ti to nebude vadit si ju vytlacim a budem ju citat ako povinny roman vzdy pred spanim lebo akoze...nemam slov:D neviem co mam napisat ja fakt nikdy sa mi nestava ze neviem co mam napisat...fakt netusim akoze to je krasa sama o sebe to je perfetne krasne take lahucke ja nechaoem jak to pises jak keby to slo samo...akoze nadhera a dosli mi slova neviem ine okrem krasa a nadhera ale je to este aj uzasne a super a romanticke straaaasne jooj preco take neni v skutocnosti? preco boh nestvoril jamesa pottera?:D okej filozoficke otazky asi nerada citas...taze len ze gro celej tejto spravy je ze je to nadherne a krasne a uzasne a perfektne a prosim si dlasiu kapitolkju lebo zomriem od abstakov...vsetko:)