Jdi na obsah Jdi na menu
 


12. kapitola - Večírek

2. 1. 2010

12. kapitola – Večírek

 

            Obrátila jsem do sebe už asi pátý panák za uběhlou hodinku a půl. Přesně v tu chvíli se Lil už asi po desátý otočila dokola před zrcadlem a něco nespokojeně zabručela. Nalila jsem další dva panáky, vzala je do ruky a vydala se k ní. Když ke mně otočila ty svoje psí očka, nevydržela jsem a již nemalé množství alkoholu v krvi mi prořízlo pusu.

            „U Merlina, Lily, co zas?“ snažila jsem se ještě jednou celkem trpělivě zeptat. Ačkoliv to bylo dost nečekané, tak mi tahle zrzka za těch pár dní přirostla k srdci.

            „Ty šaty.“ vydechla. „Jsou úžasné, ale nevím, ke mně se nejspíš nehodí.“ vypadlo z ní. Poslední kapka a můj pohár trpělivosti přetekl. A že byl sakra velikej.

            „Pro Merlina, Lily, co si to zas vymýšlíš.“ rozhořčeně jsem začala. „Když na tebe tak koukám, tak si říkám, že nebýt do tebe můj bratránek zamilovanej až po uši,“ při tom zčervenala. „tak přemýšlím, jestli bych se třeba neměla zamyslet nad tím dát se na holky.“ dokončila jsem. Chvíli na mě nechápavě koukala, když jí to konečně seplo, tak zčervenala. Já se musela zasmát. Do ruky jsem jí vrazila panáka. „Ale i když si fakt kost, jak tě určitě za pár okamžiků ohodnotí celá ta mužská populace dole ve společence a většina té ženské ti bude závidět, tak zůstanu u kluků.“ uklidnila jsem jí a mrkla na ní. Sama mi ťukla skleničkou o tu mojí.

            „Na pěkný večer.“ a kopla to do sebe, já jsem také neotálela. Pak se mi Lil vrhla kolem krku. „Díky. Mimochodem, tobě to taky moc sluší.“ ušklíbla se na mě. Obě jsme se rozesmály a vydaly se konečně z ložnic dolů po schodech.

 

 

            „Co tam ty holky, tak dlouho dělaj?“ lamentoval James a s žuchnutím si sedl na gauč mezi Siriuse a Remuse.

            „Vždyť to znáš, ženský.“ pronesl světácky Sirius. Rem s Jamesem dostali záchvat smíchu. Sirius se na ně chvilku uraženě mračil, ale pak začal vyprávět příběh o tom, jak jednou na nějakou holku čekal skoro hodinu. Při vyprávění pomalu obhlížel celou místnost, až se jeho pohled zastavil na schodech do dívčích ložnic. Uprostřed slova se zastavil a mlčel.

            „A co si jí teda řekl?“ zeptal se James a pak si všiml, kam kouká. „Páni.“ vypadlo z něj a bouchnul do Rema, ten se na něj nejdřív něco zamrmlal a pak taky zamířil svoji pozornost na schody.

            „Kdy jsem umřel a dostal se do nebe?“ vypadlo z Remuse.

           

 

            Pomalu jsme scházeli ze schodů, přece jenom už nějakou tu hladinku jsem měla a rozplácnout se na schodech zrovna nebyla moje představa o efektivním entrée.

            „Proč všichni ztichli a koukaj na nás?“ pošeptala mi Lil a ošila se.

            „Protože vypadáš úžasně.“ mrkla jsem a znova si jí prohlédla. Už když jsem ty šaty viděla v krámě, bylo mi jasné, že jsou to ty pravé pro Lil. A nejen kvůli své smaragdové barvě, která potrhovala její krásné oči. 

            „Teda holky, vypadáte úžasně. Lil, strašně ti to sluší. Odkud jsou…“ spustila Nel. Jestli jsem to správně pochopila, jsou s Lil něco jako kamarádky.

            „Díky. Taky vypadáš pěkně.“ usmála jsem se na ni. „Budu u kluků.“ naznačila jsem Lil a vypařila se k nim.

 

            „Zavřete pusu, nebo vám tam něco vletí.“ upozornila jsem ty tři. Rychle jsem se přesunula k Jamesovi a spustila. „Máš šanci, tak to tentokrát nepokaz.“ Už se nadechoval, že něco řekne, ale to jsem nemohla dovolit, měla jsem jen chvíli, než Lily přijde. „Mlč a poslouchej.“ utla jsem ho. „Žádný to tvoje ´Hej, Evansová´, jasný. Jmenuje se Lily, jestli sis nestihl všimnout, tak jí tak říkej. Žádný machrování, hrozně ji to vytáčí. Musíš mít oči jenom pro ni, žádná jiná pro tebe nesmí existovat.“ Pozorně jsem se na něj podívala. „No, s tím asi nebudeš mít problém.“ trošku jsem se ušklíbla. „Opovaž se pořád mluvit jen o famfrpálu. Snaž se poslouchat. A hlavně, žádný spěchání, jasný? Buď milej a chovej se jako gentleman.“ v tom jsem viděla, jak mu ruka vjela do vlasů, což pro mě bylo jasné znamení.

            „Ahoj kluci!“ s úsměvem pozdravila Lil a postavila se vedle mě. Pak zavládlo rozpačité ticho. Remus se Siriusem na mě dál tak nějak podivně hleděli a James zas pohledem hltal Lil.

            „No, mám docela žízeň.“ řekla jsem první, co mě napadlo, když už to bylo neúnosné.

            „Pro něco ti skočím.“ usmála se Lil. „Taky bych si něco dala.“ Hlavou mi proletěl nápad. Rychle jsem drcla do Jamese a tomu to kupodivu hned došlo.

            „Půjdu s tebou, Lily, teda jestli ti to nebude vadit.“

            „Jasně.“ na to jediný se zmohla. A tak se spolu vydali pro pití. Chvíli jsem se za nimi dívala a pak jsem stočila oči na ty dva.

            „Hodláte dneska celý večer jen mlčet a zírat?“ šklebila jsem se.

            „Co? Ne, jasně, že ne.“ vymáčkl ze sebe Sirius.

            „Moc ti to dneska sluší.“ s nepatrným zčervenáním řekl Remus.

            „Moony má pravdu, jsi naprosto neodolatelná.“ přidal se Sirius a přihodil jeden ze svých balících úsměvů.

            „Děkuji vám pánové, i vy dnes vypadáte k světu.“ A že to byla pravda. Sirius měl na sobě černé těsné jeany a černou košili, u které měl vrchní půlku rozepnutou. Remus měl na sobě světle modré jeany, bílé upnuté tričko, které nechávalo jen málo prostoru pro fantazii o jeho pěkně tvarované hrudi (stejně jako Siriusova spíše rozeplá košile) a košili v medové barvě jeho očí.

            Z přemýšlení a okukování kluků mě vytrhl Lucas. „Ahoj Kassy, dneska ti to sekne.“ zazubil se na mě. S úsměvem jsem se k němu obrátila.

            „Díky.“

            „To spíš já bych měl děkovat, hezky se na tebe kouká.“ šibalsky se usmál. „Půjdeš si zatancovat?“ Přikývla jsem a chytla se jeho ruky a nechala se odtáhnout na parket.

            Lucasovi se musí nechat, že byl dobrý tanečník i společník. Teda až do doby, kdy spustil ploužák. Jeho ruce začaly klouzat po mých zádech níž, než se mi líbilo. Poprvé jsem mu je jen s úsměvem vytáhla zpátky nahoru. Podruhé jsem přihodila, ať už to znova nezkouší, nebo to schytá. Bohužel, nejspíš mu alkohol dodal odvahu a zkusil to znovu. To se mu, ale nevyplatilo.

 

            Nasupeně jsem se vrátila k Pobertům. „Teda ta sedla.“ smál se Sirius. Ale zabijácky pohled, který jsem na něj vrhla, ho zchladil.

            „Nebylo to ale trochu moc?“ opatrně se zeptala Lily.

            „Ne!“ odsekla jsem, ale pak už jsem pokračovala normálním hlasem. „Dostal dvě varování, nemůžu za to, že nepochopil.“  Pak jsem se otočila na podpatku a šla na pořádnýho panáka.

 

            Bohužel to rozhodně nebyla poslední facka, kterou jsem dneska rozdala. Po třetí, ale asi největší, facce, kterou dostal Markus za to, že se mě pokusil proti mým hlasitým protestům políbit, jsem prostě jen žuchla na gauč mezi Remuse a Siriuse.

            „Copak?“ nadzvedl Remus obočí, když viděl, jak naštvaně se tvářím.

            „Už toho mám plný zuby.“ zavrčela jsem.

            „Fackování tě už nebaví?“ šťouchl do mě Sirius. Pod dalším ošklivým pohledem, který jsem na něj vrhla, trochu zčervenal. „Promiň. Chtěl jsem tě jen trochu rozveselit.“ Remus hned přitakal.

            „To uděláte, když přinesete láhev ohnivý whisky, tři sklenky,“ koukla jsem na Remuse a ten kývnul, „a kohokoliv mužského pohlaví, který se přiblíží k mé osobě a pokusí se mě požádat o tanec, nějakým způsobem zneškodníte. Jinak vážně nevím.“ Sirius přikývl a v minutě byl zpátky z lahví a sklenkami. Nalil a podal nám sklenky.

 

            „Ne,to není pravda!“ se zvonivým smíchem a rozkošným vrtěním hlavou odporovala Kasy.

            „Tak to už konečně přiznej.“ pobídl jsem ji.

            „Jo, to rozdávání ran tě bavilo. A neříkej, že ne?“ se smíchem se přidal Remus. Kasy se trošku zavrtěla, pak schovala obličej do dlaní. Po chvilce krátce přikývla.

            „Já to věděl.“ a smál jsem se na plné kolo a to hlavně její reakci. Spustila totiž ruce červenajícího obličeje a tvářila se provinile. Díky své výhodné pozici, kterou jsem získal během večera, jsem začal Kasy lehat na nohou. Někdy po první láhvi ohnivé whisky, kdy Kasy začala trošku vláčnět, si na pohovce lehla. Kasy zareagovala přesně, jak jsem doufal, a začala se smát.

            „Ale jenom u Markuse, to je totiž vážně ignorant.“ zavrčela a v očích se jí opět objevil lehký obraz zahanbení. S Remusem jsme jí museli dát za pravdu, taky bych mu nejradši jednu vrazil.

            „S Markusem se netrap, ten si to vážně zasloužil.“ všimnul si Kasyna smutku i Remus a jemně ji objal. Kasy ho chvilku nechala a já Remusovi tiše záviděl.

            Pak se Kasy rozhlédla kolem a s šibalským úsměvem dodala: „Tady už je to dost mrtví, měli bychom najít ty dvě hrdličky a jít něco províst.“ blýsklo se jí v očích.

            „Nějakej nápad?“ tak rozverně se zeptal Moony, že jsem ho skoro nepoznával. Kasy přikývla a s lehkým zaváháním se zvedla, přece jenom jsme toho vypili doopravdy dost a ani já s Remusem už jsme si nebyli na nohách jistí, a naznačila, ať jí následujeme. Ani jeden z nás se nenechal dvakrát pobízet.

 

 

            Musela jsem si zacpat pusu rukou, aby nás moje pochichtávání neprozradilo, ale nemohla jsem si pomoc. Když jsem totiž Lil s Jamesem našla, tak nevypadala zrovna na to, že by Jamese naprosto nesnášela, ba právě naopak.

            Konečně jsme se proplížili ven k jezeru, tak jsem okamžitě vytáhla hůlku.

            „Kasy neblbni, neměla bys v tomhle stavu kouzlit.“ chňapnul mi Sirius po ruce.

            „Neboj, není to poprví ani naposledy.“ uchechtla jsem se. Vyčarovala jsem lehkou mlhu, která by nás měla skrýt před případnými zraky profesorů a zakouzlila Silencio, jelikož při koupání se většinou udělá pořádnej rámus. Pomalu jsem se začala soukat ze šatů a koukla na Lil. Byla jsem celkem překvapená, že mě hned napodobila. Za to kluci stáli jako solné sloupy.

            „Tak na co čekáte?“ smála se Lil. „Jdete se koupat oblečený?“ vysmívala se jim a shodila ze sebe šaty. Obě jsem se jen ve spodním prádle rozběhly do vody. Jako první se probudil James, nepřekvapivě zrovna, když Lil zaplula pod vodu. Rychle ze sebe shodil kalhoty a tričko a přidal se k nám, kluci ho následovali. Voda byla nádherně chladná, takže byla radost plavat.

            Ihned začala vodní bitva holky versus kluci. Tohle uspořádání pro mě ale vůbec nevypadalo dobře, protože James se samozřejmě vrhnul k Lil a na mě byli kluci v přesile. To bohužel znamenalo, že jsem byla nucena se po několika nepovedených pokusech o obranu vzdát.

            Byla to krásná hvězdná noc a foukal jemný teplý větřík. Byla to romantická noc. Noc přesně stvořená pro ty dva. Byl na ně pěkný pohled. James se nechával přeprat a Lil se roztomile hihňala. Vypadali prostě krásně. A pak mě Sirius s Remusem strhli zpátky k nim. Zaplula jsem pod vodu. Vrhla jsem se na Siriuse v marném pokusu ho potopit. Tentokrát mi ale Remus pomohl, protože jak se mě snažil v útoku na Siriuse zabránit, tak nás strhl pod vodu všechny tři. Bylo to zvláštní. Oba prskali vodu a byli tak roztomilý. Koukala jsem z jednoho na druhého a zasáhl mě tak zvláštní pocit.

 

 

11. kapitola                                                                 13. kapitola

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

...

(Eloise, 13. 1. 2010 19:55)

Jsem zvědavá, koho si Kasy vybere...

dik

(Zaira, 3. 1. 2010 22:48)

dekuju .. jsem rada, ze se libi ... psala se teszce .. budu se snazit, aby byla dalsi, co nejdriv, ale nic neslibuju .. snad o vikendu

paani

(nat, 2. 1. 2010 21:20)

nemam slov moc krasny!!!!!!! prosiim rychle dalsi!!!! :)

Moony

(www.hawaiiiii.blog.cz, 2. 1. 2010 20:52)

jů.. nádhera..:-) jen tak dál.-) a hoonem další kapču:-) prosíím..