Jdi na obsah Jdi na menu
 


15. kapitola - Lhala mi?

3. 10. 2007

A/N: Ahoj! Tak se mi podařilo napsat další kapitolu :-) Není moc veselá, ale i tak doufám, že se vám bude líbit. Jinak samozřejmě jako vždy strašně a strašně moc děkuju za komentáře minulé a na ty nové se moc a moc těším! :-) Tak a teď se do toho pusťte... jsem zvědavá na vaše reakce :-) Mějte se krásně, Naiad :-)

 

„Má tě ráda,“ řekla potichu a James ztuhl.

Chvíli se vůbec nic nedělo. James byl jakoby zmražen v pohybu, který zrovna prováděl. Ginny se také nehnula a netrpělivě čekala na Jamesovu reakci.

„Odkdy?“ vydal ze sebe asi po minutě.

„Od toho zápasu,“

„Ale vždyť, vždyť se tak vůbec nechová!“ Konečně se vrátil na místo vedle Ginny.

„Bojí se nebo čeká na první krok od tebe nebo já nevím.“ Bezmocně rozhodila rukama.

James na to nic neřekl, jen zamyšleně koukal před sebe. Vypadalo to, že s ním dlouho nebude žádná řeč. Ginny na tom byla podobně. I když se jí Jamesova přítomnost líbila, byla ráda, jak se James zachoval. Někdy se totiž bála, že James už Lily nemá rád, po jeho reakci se ale utvrdila v tom, že se nemusí ničeho bát.

Jak Ginny přemýšlela o vztahu mezi Jamesem a Lily a Jamesem a jí, netrvalo to moc dlouho a i ona usnula. Hlava jí sjela na Jamesovo rameno, ale ten si toho ani nevšiml. Jen koukal do prázdna a přemýšlel.

 

0o0o0o0o0

 

Od oslavy Silvestra uplynuly jen dva dny a do Bradavic se vraceli studenti, kteří byli na prázdninách doma, mezi nimi i Remus, Petr, Lily, Melissa a Tamara.

Ginny s Jamesem a Siriusem stáli u hlavní brány a vyhlíželi své přátele. I když James vyhlížel jen jednu osobu, Lily. Stále nemohl zapomenout na večer, kdy mu Ginny řekla, že ho má Lily ráda. I když se nedozvěděl žádné podrobnosti, stále víc a víc na to musel myslet. A hlavně teď, kdy měla jeho vysněná dívka přijet.

Konečně byli tu. Všech pět vylezlo z jednoho kočáru. První byl Remus, který byl značně pobledlý, za pár dní měl být totiž úplněk, ale i tak měl na tváři úsměv. Potom vylezla Tamara v rozepnuté, silné péřové černé bundě. Tvářila se neutrálně, ale jakmile je zahlídla, hned se jí na tváři objevil obrovský úsměv. Hned po ní vylezl Petr, který se ládoval nějakými sladkostmi. Po něm vylezla Melissa, která se tvářila velmi znechuceně a když se podívala na Petra, tvářila se ještě hůř.

A nakonec Lily. Na hlavě měla pletenou tmavě modrou čepici a okolo krku šálu stejného vzoru i barvy. Když zahlídla ty tři stát u brány, pusa se jí roztáhla do přívětivého úsměvu, radostně se rozběhla hned k nim a skočila Ginny okolo krku. Ta měla co dělat, aby nespadla.

„Ahoj Ginn!“ vypískla radostně a konečně svou kamarádku pustila. „Čau kluci!“ pozdravila Jamese a Siriuse, ale už je nepřivítala tak, jako Ginny. Stále se usmívala a šlo vidět, že má velmi dobrou náladu.

„Nazdar Evansová!“ pozdravil ji Sirius a to bylo naposled, co jí věnoval nějakou svou pozornost. Hned se otočil zpět na ostatní, kteří už také dorazili. „Čau, čau, čau, čau!“ řekl a na každého z nich pokýval hlavou.

„Ahoj Lily,“ pozdravil konečně i James, ale dost potichu, takže ho slyšela jen Ginny, která vedle něho stála.

„Říkal jsi něco, Pottere?“ zeptala se ho Lily a dala si vlasy pryč z uší, aby Jamese lépe slyšela.

„Nic,“ odpověděl stejně potichu James a tázavě se podíval po Ginny. Ale ta si jeho pohledu vůbec nevšimla, protože se právě vítala s ostatními.

„Ach, myslel jsem, že... jsem takový hlupák!“ pomyslel si a měl sto chutí si pořádně nafackovat. „Jsem fakt idiot!“

 

0o0o0o0o0

 

Znovu zase začala škola. Ginny, která teď měla hlavu jen plnou famfrpálu, ležela na posteli a snažila se zapomenout na to, jak moc je dneska James seřval za tak příšernou hru. „Kdo má hrát v takový kose?“ pomyslela si a zakroutila nad Jamesovým chováním hlavou.

On byl vlastně poslední dobou pořád nějaký podrážděný, jinak to Ginny nazvat nemohla. Překvapivě se začal vyhýbat Lily, dokonce i potom co mu všechno řekla, ale, co jí nejvíce překvapilo, bylo to, že se vyhýbal i jí. „Proč vlastně? Vždyť jsem mu nic neudělala, nebo snad ano?“

„Ginny?“ ozvalo se jí u pravého ucha. Unaveně otevřela oči a pohlédla do ustarané tváře své spolužačky.

„Co je, Lily?“ zeptala se ospale, ale i tak si sedla a pokynula své kamarádce, aby se posadila vedle ní.

„Víš, já vím, jaký máš s Jamesem vztah, a tak jsem se tě chtěla na něco zeptat.“ začala pomalu a u toho se koukala na Ginnyino prostěradlo, které teď bylo shrnuté.

„A na co?“ zeptala se Ginny a rozpustila si vlasy.

„Proč se se mnou nebaví?“ zeptala se a konečně k ní vzhlídla. Na první pohled bylo vidět, že jí něco trápí.

„Kdybych to věděla, tak bych ti to hrozně ráda řekla, ale ani se mnou se nebaví.“ řekla smutně ryšavá dívka a prsty si pročísla vlasy.

„On se nebaví ani s tebou?“ zeptala se Lily a odfoukla si pramen vlasů, který jí lezl do obličeje, marně.

„Bohužel,“ odpověděla Ginny a pokusila se o lhostejný tón. Ale přitom jí to nebylo jedno. I ona se trápila tím, že James už o ni nemá takový zájem jako dřív.

„A to s tím nechceš nic udělat?“

„Nevím, ale ty bys mohla. Byl by rád.“ poslední tři slova řekla dost naštvaně, až sama byla překvapena svým chováním.

„Není ti něco?“ zeptala se se strachem v hlase Lily a starostlivě se podívala po své kamarádce.

„Ne, jen mám špatnou náladu. To je všechno.“

„A chceš být radši sama?“

Ginny jen přikývla. Lily se na ni ještě jednou starostlivě podívala, ale potom opravdu odešla pryč.

Ginny rychlým pohybem ruky zatáhla závěs u své postele a potom si vyčerpaně opřela čelo o kolena. „Sakra, co to se mnou je? Já se přeci nikdy takhle nechovám! Jako kdybych snad žárlila... ne, to je blbost!... Ale když on je tak...“ Převalila se na pravou stranu tak, že teď ležela. Měla chuť brečet, nadávat si, litovat se, vše dohromady. „Co jsem komu udělala, že se zrovna k těm dvěma musím chovat tak hrozně?“ ptala se sama sebe a u toho si myslela, jak nehorázně hloupá je.

 

0o0o0o0o0

 

Věděl, že s ním teď není žádná řeč, ale i tak se stále tak choval. Ani jedné si moc nevšímal a dokonce i kvůli Ginny vynadal celému týmu. Nevěděl, proč to všechno dělá, ale cítil se hrozně. Možná i trochu ukřivděně.

Stále si ten večer přehrával v hlavě. „O půlnoci jsem jí dal pusu na tvář, vypadala šťastně. Potom jsem chtěl, aby se mezi námi konečně něco stalo, ne jen jeden polibek u Chroptící chýše, a ona mi řekla, že mě Lily má ráda. Ale to přeci není pravda! Proč mi sakra lhala? Domluvily se snad na mně? Ale proč mě obě tak mučí?“

Cítil se naprosto bezmocně. Nevěděl, jak se má chovat ani co přesně cítí. Lily, to byla kapitola sama o sobě. Už dlouho se mu líbí, ale pak přišla Ginny a všechno naprosto změnila. Měl je obě rád, ale miloval jednu z nich? Nebo dokonce obě? Nevyznal se v sobě.

 

OoOoOoOoO

 

Bylo to už něco přes týden, co neměl žádné vzpomínky a ani žádné bolesti hlavy. Musel přiznat, že za to byl velmi rád. Konečně na to tolik nemyslel a plně se mohl věnovat všem, kteří si to zasloužili, hlavě Nymfadora.

I když se s Tamarou usmířily, stále mezi nimi cítil něco ve vzduchu. Věděl, že Doru musí štvát, jak většinu svého času byl jen s Tamarou, ale na druhou stranu, s kým měl trávit čas? S vlkodlaky, kteří o něm věděli, že je na straně Harryho Pottera? To nemohl, šel by hned na jistou smrt. A tak když nebyl někde venku, seděl zavřený v domě a čekal na jakoukoli vzpomínku.

Harry, Ron a Hermiona už znovu odešli, a tak bylo v domě znovu to nepříjemné ticho. Vlastně on tam skoro nikdo nezůstával, jen on, jeho žena a Tamara, která vlastně ani neměla, kam jít.

A jak odešli ti tři, tak přišly znovu bolesti hlavy. Za těch necelých čtrnáct dní si na to odvykl, a proto mu to přišlo zase tak nepříjemné jako ze začátku. Tamara na tom nebyla jinak. Oba byli dost podráždění, a tak i Nymfadora se snažila jejich přítomnosti vyhýbat.

„Ať už se vrátí zpátky!“ zaúpěla jednoho večera Tamara, když už jí skoro půl dne stále pobolívala hlava. Chtěla, aby tohle všechno přestalo.

„Bojím se, že to bude trvat ještě dlouho.“ odpověděl jí Remus a unaveně položil hlavu na kuchyňský stůl. Měl pocit, že ty vzpomínky ho vyčerpávají stále víc a víc.

„Kdybych si pořád nevzpomínala na to, jak mi Lily pořád říkala něco o Jamesovi a potom o Ginny. Prý se chovala hrozně zvláštně. Já už to snad nevydržím!“ řekla Tamara a jako Remus si položila hlavu na stůl.

„A já pořád poslouchám Siriuse, jak mi říkal, že je James nějaký divný. Kdyby mi to alespoň dávalo nějaký smysl.“ postěžoval si a zavřel oči. I když seděl dost nepohodlně netrvalo to ani deset minut a on usnul. I když to nebyl klidný spánek, spíše naopak.

 

OoOoOoOoO

 

Byl konec tréninku. Všichni hráči se šli společně převléct. Jen Ginny šla asi deset metrů za nimi. Hlavu měla skloněnou, zase se cítila pod psa. James, který se za poslední tři týdny ani trošku nezměnil je zase seřval, i když neměl za co.

Ginny konečně došla ostatní. Skoro všichni byli už převlečení. James byl mezi nimi.

„Můžeš chvilku počkat. Chtěla bych s tebou mluvit.“

„Dobře,“ odpověděl a sedl si na lavičku.

„Cos mi chtěla?“ zeptal se otráveně, když už ostatní hráči odešli.

„Co se to s tebou děje?“

„Nic,“

„Proč na nás pořád řveš, když k tomu není vůbec důvod?“

„Ale on je důvod,“

„Nevím, co jsem ti udělala tak strašného, že se takhle chováš!“

„Lhala jsi mi!“

„Já jsem ti nelhala!“

„Ale ano! Řekla jsi mi něco, co není vůbec pravda!“

„A co jsem ti řekla?“

„Že mě Evansová má ráda!“

„Ale to je pravda!“

„Nechápu vás. Ani jednu. Domluvily jste se na mě? Chcete, aby ze mě byla troska?! Proč?“

„Ale Jamesi, já jsem ti nelhala!“ vykřikla a sedla si vedle něj. Odsunul se. „V tomhle bych ti nikdy nelhala, vždyť tě mám ráda!“ Chytila ho za ruku.

„A proč se tak nechováš?“

„Protože s tebou být nemůžu, chápeš to? Ty musíš skončit s Lily a ne se mnou!“ Vložila si hlavu do dlaní a rozbrečela se.

14. kapitola                                                                                             16. kapitola

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Moony

(www.hawaiiiii.blog.cz, 19. 5. 2009 20:52)

wow... zajímámě jak bude James reagovat:-)

:-)

(Naiad, 6. 10. 2007 20:30)

ráda se spřátelím :-)

caw

(Ginny Potter, 6. 10. 2007 20:21)

Ahoj na mojom blogu máš štafetku.....no a nechcela by si sa spriateliť?? Názov blogu je www.aryana.blog.cz

:-))

(Naiad, 6. 10. 2007 11:07)

Stršně moc děkuju, holky! Takhle po ránu číst tak krásný komenty, to se hned líp vstává :-) Musela jsem to zamotat, i když jsem to vlastně ani neměla ze začátku v plánu :-) Pokusím se psát co nejrychleji, ale radši nic neslibuju :-) ještě jednou díky :-)

zase jendou chvalim a souhlasim s Nelien

(Nikky, 6. 10. 2007 9:48)

Tak zase oplyvam chvalou...byla to zase jendou uza kapca;)...upe uzasny.:-**uz nvm co chvalit..jneom je mi lito Jamika:D...Aji Lily a v neposledni rade Ginny:D;)...

nelien.blog.cz

(Nelien, 6. 10. 2007 0:14)

ježiši... tak tohle byla fakt nádhera! je mi strašně moc líto jimmyho, musí se cítit fakt strašně a mít v sobě zmantek. Chudášek :( Ale je mi líto i ginny... ona se do něho fakt zamilovala, co? chudák... ale co lily? ta už ho asi taky miluje... no krásně jsi nám to zamotala, to jo! :D hlavně at je pokráčko brzy nebo se snad zblázním!

děkuju

(Naiad, 3. 10. 2007 21:20)

Moc děkuju :-) Jak to bude pokračovat? Sama jsem zvědavá :-D Ne, mám něco promyšleného, ale teď se budu zase věnovat Povídej si! (snažím se obě povídky psát na přeskáčku)

Jůů

(Daze, 3. 10. 2007 21:04)

Další krásná kapitola:-) Hrozně se mi líbila. Byla prostě boží:-) Chudák Gin, jsem zvědavá jak to bude pokračovat. A už se moc těším:-)

to haňula

(Naiad, 3. 10. 2007 18:40)

Moc děkuju a s tím pokračováním, já opravdu nevím... byla jsem ráda, že jsem vůbec napsala tuhle (skoro 3/4 jsem psala včera v noci a taky jsem kvůli tomu zaspala :-D) uvidím podle školy...

krásný

(haňula, 3. 10. 2007 18:35)

opět krásné a doufám, že pokračování bude brzo, když je to takhle useklý...

díky

(Naiad, 3. 10. 2007 18:35)

já doufám, že to bude zajímavý :-) jestli ne, tak jsem to všechno zkazila... abych se přiznala, sama si nejsem jistá, jestli to Ginny někomu poví nebo ne (nebo jestli si to bude někdo pamatovat)... Jinak moc díky :-)

wow

(pasu-Hanka (pasu.blog.cz), 3. 10. 2007 18:13)

No tak tohle bude ještě zajímavý :) Jsem zvědavá, jestli se to James už konečně dozví, teda jako to, že je Ginny z budoucnosti, anebo se Ginny nějak vyhne tomuhle tématu :D opravdu se moc těším na další. Doufám, že všechno dopadne, jak má :)

:-)

(Naiad, 3. 10. 2007 17:21)

Moc děkuju :-)

:DD

(barbora, 3. 10. 2007 17:19)

skvele:D tesim sa na dalsiu:D