Jdi na obsah Jdi na menu
 


13. kapitola - Konečně spolu

5. 12. 2007

A/N: Ahoj všichni. Tak vám s lítostí oznamuju, že tohle je opravdu poslední kapitola. Je mi to strašně líto, protože jsem si tuhle povídku hrozně moc oblíbila a hlavně se mi skvěle psala. Ani nevím, jak bych vám všem měla poděkovat za ty vaše krásné komentáře k celé povídce, které mi  pomáhaly k tomu, abych psala stále dál. Opravdu hrozně moc děkuju.

 

A především bych chtěla poděkovat těm, kteří mi Povídej si! komentovali nejvíce a to: Daze, za její nádherné komentáře, které mi vždycky zvedly hrozně náladu J potom Nelien, která psala taky skvělé komentáře, které jsem si vždycky musela zamilovat J tak jako ty od Daze J Potom pasu-Hance, která mi také psala úžasné a skvělé komentáře. Myslím si, že tyhle tři dámy mi napsaly komentář ke každé kapitole, za což jim strašně moc děkuju a vážím si toho.

 

A potom bych taky chtěla poděkovat i ostatním, kdo často psali komentáře. Děkuju Barboře, Haňule, Hayddé, Lucíííkovi, Nikky, Elisabeth a dalším, kteří psali komentáře J Opravdu moc děkuju.

 

A teď už bych vás asi měla nechat přečíst si poslední kapitolu k Povídej si! Tak si jí prosím užijte a moc se těším na vaše komentáře.

Mějte se krásně a u nějaké další povídky se na vás moc těším. Vaše Naiad J

 

 

Lily odložila brk a ještě jednou si všechno přečetla. Měla pocit, že plácala páté přes deváté, ale už nic nechtěla měnit. Měla totiž pocit, že by ani nic změnit nemohla.

„Přijde vůbec?“ zeptala se sama sebe a přejela ukazováčkem přes text, který před chvíli napsala.

Zhluboka se nadechla a knihu zavřela. „Musí přijít.“

 

OoOoOoOoO

 

James snad v životě nebyl tak šťastný. To, co si teď přečetl, ho utvrdilo v tom, že se nesnažil zbytečně. Že všechno to úsilí, co vložil do jeho vztahu s Lily, se nakonec vyplatilo.

Měl chuť výskat, měl chuť skákat, ale hlavně měl chuť se za ní okamžitě rozběhnout. Chvíli nad tím přemýšlel, ale potom to zavrhl. Vlastně ani nevěděl, co by jí řekl. Nebo vlastně věděl, ale ta věta obsahovala jen dvě slova. Víc by snad ani nedokázal říct.

„A co budu dělat do zítřka?“ zeptal se sám sebe. Byl totiž strašně zvědavý a hlavně hrozně nedočkavý.

 

OoOoOoOoO

 

„Miluju tě.“

Tyhle slova řekl už hodněkrát a vždy to znamenalo úspěch. Ale nikdy to vlastně neřekl proto, že by to tak cítil. Ale tentokrát to bylo jiné. Uvědomil si to až dnes. Opravdu Jean miloval a bál se, že kvůli hloupé chybě by ji mohl ztratit.

Jean zalapala po dechu. Tyhle dvě slova ji nikdo nikdy neřekl a už v to poslední dobou ani doufala. A nikdy by ji nenapadlo, že by je slyšela zrovna od něj. Sirius nebyl člověk, který holkám vyznával lásku.

„Nic mi na to neřekneš?“ zeptal se. Byl totiž vyvedený z míry. Čekal, že se mu hned vrhne okolo krku. Vždycky to tak působilo. Řekl „Miluju tě.“ a každá jeho bývala holka byla nadšená a všem svým kamarádkám říkala, že ona je ta, kterou nikdy neopustí. Což nikdy nebyla pravda. Vždy je opustil. Ale teď to opravdu myslel vážně a jestli s ním Jean bude, rozhodl se, že ji nikdy neopustí.

„A jak mám vědět, že to myslíš vážně? Strašně ráda, bych ti řekla to samé, ale musím mít jistotu.“

„Ale láska není nikdy jistá,“ namítl.

„Tak to se nemáme už o čem bavit. Já už nikdy nechci zažít nic podobného, jako zažívám teď.“ zvedla se a chtěla odejít pryč. V očích měla slzy.

Sirius ji chytl za ruku. „Ne, Jean, prosím, neodcházej.“

„A proč?“

„Kdybych věděl, jak ti mám dokázat, že to myslím vážně, okamžitě bych to udělal.“

„Musíš mi dát jistotu, že mě už nikdy takhle nepodvedeš.“

„Nepodvedu, přísahám.“

„A ještě jedna věc. Chci vědět, proč jsi to udělal.“

„Chtěl jsem se s někým vyspat. A s tebou jsem nechtěl.“

„Cože? Tak proč se mnou teda jsi!“ tohle Jean opravdu naštvalo, připadala si hrozně, jakoby byla snad nějaká obluda, že by se jí bál vůbec dotknout.

„Takhle jsem to nemyslel. Nebyl jsem si jistý, jestli bys chtěla. Vím, že jsi vlastně ještě panna.“ řekl potichu.

Jean začala brečet. „Vždyť jsi věděl, že jsem do tebe úplně blázen. Vždycky bych ti na to kývla.“

„Právě proto. Chtěl jsem, aby to bylo tak, že budeš chtít ty sama.“

Jean k němu zvedla uslzené oči a zeptala se: „Opravdu?“

Sirius k ní přistoupil a trochu se usmál. „Jasně, že jo.“ řekl a chytl ji za ruku. „Jean, mám tě fakt rád a je mi líto, co se mezi námi stalo.“

„To mně taky.“

Sirius doufal, že tohle znamenalo, že mu snad uvěřila, a tak se k ní naklonil a políbil. Měl pocit, že ji nelíbal snad věčnost. To několika hodinové odloučení mu přišlo jako několik dnů nebo snad i měsíců.

 

OoOoOoOoO

 

Byla už noc, ale James nemohl spát, což se nedalo říct o zbytku jeho spolubydlících. Petr hlasitě chrápal a když nechrápal, tak pro jistotu mlaskal. Remus se pořád převaloval, nebylo se čemu divit, za chvíli měl být úplněk. A Sirius se spokojeně rozvaloval na své posteli a na tváři měl šťastný úsměv. Vypadalo to, že i on se konečně dočkal opravdové lásky, jestli se to tak dalo říct.

James byl za Siriuse opravdu rád, ale teď ho trápilo úplně něco jiného. I když před pár hodinami byl nadšený z toho, že mu Lily po tak dlouhé době odepsala, teď byl šíleně nervózní. V duchu si říkal plno slov, které by jí chtěl říct, ale ve skutečnosti to byly samé pitomosti. Nebo vlastně nebyly, ale v Jamesově podání to tak znělo, alespoň si to teď myslel.

Pohledem zavadil o své čerstvě naleštěné koště, které měl v plánu vzít zítra, tedy vlastně už dneska, s sebou. Vypadalo špičkově a to vlastně jen kvůli Lily. Chtěl ji totiž svést, jak jí sliboval.

Už snad po milionté zavřel oči a snažil se usnout, ale vždy po několika minutách se mu začaly zdát hrozné noční můry, kde mu Lily dost ošklivým způsobem řekla, že ho nemiluje. Vždy se s trhnutím probudil a snažil se myšlenku zahnat pryč, což se mu moc nedařilo.

Když se naposledy podíval na hodinky bylo něco po třetí hodině ranní. „Ještě dvanáct hodin,“ pomyslel si a rozhodl se, že, i kdyby se mu zdály nějaké hrozné sny, pokusí se je přemoci a spát dál.

 

OoOoOoOoO

 

Lily na tom byla trochu podobně, i když se usnula o dost dřív než James. Byla totiž z celého toho dne opravdu unavená. Nejprve ta zpráva o Jean a Siriusovi, že ji podvedl a ona ji musela utěšovat. Potom ta hádka se Siriusem, potom dlouhý vzkaz Jamesovi a nakonec veselá Jean, která přiběhla někdy před hodinou, že je zase se Siriusem.

Bylo toho opravdu hodně a ona byla vyčerpaná. A tak u tikání svého budíku brzy usnula. Ale předtím si to moc neužívala. Snad v životě nebyla tak nervózní. Samozřejmě byla nervózní před několika dny, kdy se měla sejít s Nimbusem, ale teď to bylo něco jiného. Teď měla pocit, že na tom bude záležet celý její život, což si vlastně myslela i předtím. Ale tohle opravdu bylo něco jiného. Teď přesně věděla, kdo to je, a nebyla si až tak moc jistá, jestli ten dotyčný vůbec přijde.

 

Probudilo ji až zazvonění budíku. S trhnutím se probudila a se zalepenýma očima se podívala, kolik je hodin. Bylo přesně devět ráno, ale Lily měla pocit, že je snad ještě půlnoc. A i když se jí z postele vůbec nechtělo, tak se přemohla. Nechtěla totiž Jamese do jejich setkání vůbec zahlédnout. Jak dobře věděla, James nebyl zrovna ranní ptáče, a tak měla jistotu, že na snídani ho nepotká.

A taky nepotkala, za což děkovala Bohu, protože věděla, že kdyby se tak stalo zčervenala by jak rajče a asi utekla někam pryč.

Podívala se na hodinky. Bylo zrovna deset hodin a ona začínala být čím dál tím víc nervóznější.

„Už jen pět hodin.“

 

OoOoOoOoO

 

„Chápete to? Já se mám setkat s Lily! Už za tři hodiny! Chápete to!“ říkal zrovna James svým kamarádům, kteří jen nechápavě kroutili hlavami.

„Dvanácteráku, uklidni se!“ řekl s smíchem Sirius a hodil po něm svůj polštář.

„Ale ty to nechápeš, Tichošlápku! Tys to měl moc jednoduchý! Ale náš vztah je hrozně složitý! A teď konečně začíná vše vycházet!“

James byl strašně nedočkavý. Jeho a Lilyiono setkání se rychle blížilo. A on se potřeboval každému svěřit. Byl totiž hrozně šťastný. Čekal na tohle už několik let.

 

OoOoOoOoO

 

Lily od doby, co byla na snídani, nevytáhla ze svého pokoje ani patu. Celou tu dobu se totiž připravovala. I oběd ji Jean musela donést. Už si ze šatníku vytáhla a zkusila naprosto vše, co měla, ale nic ji nepřipadalo vhodné.

„Lily, tohle ti opravdu sluší.“ řekla jí Jean, když už Lily měla na sobě podruhé tmavé džíny a k tomu lehký tmavě zelený svetr, který ji perfektně ladil k očím.

„Myslíš?“

„Jsem si tím stoprocentně jistá!“

Lily se ještě kriticky podívala do velkého zrcadla a trochu se zamračila. „Nevypadám jak žába?“

„Žába?“ začala se smát Jean a nechápavě na svou kamarádku koukala.

„Jo, jestli nejsem moc zelená.“

„Máš jen jednu věc zelenou. Tedy jestli nepočítám tvůj zelený obličej.“

„Opravdu jsem zelená?“ zeptala se Lily a naklonila se blíž k zrcadlu. „Fakt jsem zelená!“

„Dělala jsem si srandu, Lily. Vypadáš úžasně!“

„Co když nepřijde?“

„Přijde, neboj! Je to James! Je to ten James, který už tě několik let zbožňuje!“

 

Bylo už tři čtvrtě na tři a Lily se pomalu chystala jít na famfrpálové hřiště. Ruce měla hluboko v kapsách svých džínů. Bála se, hrozně se bála, že James nepřijde. I když ji všichni tvrdili, že určitě přijde, ona měla stále pochybnosti. Poslední dobou se k němu totiž nechovala zrovna nejlépe.

„Co když už mě nemá rád?“ ptala se sama sebe, když už byla na školních pozemcích a ona už byla jen kousek před famfrpálovým hřištěm.

Zhluboka se nadechla a vstoupila na obrovské hřiště. Došla až doprostřed a zvedla hlavu. Dnes bylo krásně. Svítilo sluníčko a bylo krásně teplo.

„Jamesi, přijď, prosím.“ řekla nahlas a podívala se na hodinky, které ukazovaly za minutu tři hodiny.

 

OoOoOoOoO

 

Bylo za deset minut tři a James si akorát bral své koště a připravoval se na odchod. Ještě vběhl do koupelny, kde se snažil alespoň trochu urovnat své vlasy, ale vůbec se mu to nepovedlo. A tak si je radši rozcuchal tak, jak to dělával, když uviděl Lily.

„Hodně štěstí, brácho.“ řekl mu ještě Sirius, když procházel společenskou místností.

Šel dost rychlým krokem. Chtěl tam být totiž o něco dřív než Lily. Když už byl na školních pozemcích, začal dokonce i běžet.

Vstoupil na famfrpálové hřiště a zjistil, že Lily ho svým příchodem už předstihla. Stála někde uprostřed, k němu zády. Vypadala krásně. Jarní slunce prosvěcovalo její ohnivě červené vlasy. Už se nemohl dočkat, až bude přímo u ní. Až ji konečně políbí.

Tichým krokem se dostal až k ní. Chvíli si ji ještě prohlížel.

„Ahoj,“ pozdravil ji potichu a ona sebou polekaně trhla.

Prudce se otočila. Šlo vidět, že ji zrovna přerušil proud myšlenek. Ale když si konečně uvědomila, kdo to před ní stojí, šťastně se usmála. „Ahoj, Jamesi.“

Koukali na sebe a ani jeden nevěděli, co si mají říct. Oba byli šťastní, že jsou konečně spolu.

„Ehm, vzal jsem s sebou koště,“ řekl James a pozvedl svého Nimbuse v pravé ruce.

„Opravdu?“ zeptala se trochu nepřítomně Lily a na koště ani nepohlédla, stále se totiž dívala na Jamesův obličej, kterého se nedokázala nabažit.

„Myslel jsem, že bych tě mohl svést.“

Lily se trošku začervenala, protože v tom hledala něco jiného, než měl James namysli.

„Já myslel, jako svést na koštěti,“ řekl po chvíli James, když si uvědomil, co si mohla Lily vlastně myslet. „Slíbil jsem ti to.“

„Bojím se,“ řekla Lily a stále z něj nespouštěla oči.

„Nemusíš, budu s tebou.“ usmál se James a nasedl na své koště. „Sedni si za mě.“

Lily si trochu zdráhavě sedla za něj a jemně se ho chytla okolo boků. Nasála jeho vůni a zavřela oči.

„Chytni se pořádně,“ pobídl ji James a Lily tak okamžitě udělala. Držela se ho jako klíště a James se jen spokojeně usmíval. „Připravená?“

„Ano,“ řekla a namáčkla se k němu ještě víc.

Potom se James odrazil od země a jak nejrychleji mohl se dostával co nejvýše, aby toho mohli oba vidět co nejvíc.

„Aaaaaaa!“ křičela Lily a u toho měla zavřené oči. Vlasy jí lítaly všude možně. To James se smál a užíval si pocitu toho, že je ve vzduchu a ještě k tomu se svou Morganou.

A najednou se zastavili a jen levitovali na jednom místě. Když si to Lily uvědomila, pomalu otevřela oči. Rozhlédla se okolo sebe a málem zalapala po dechu úžasem.

„Oh, to je krása!“ řekla Jamesovi přímo do ucha a stále se rozhlížela kolem dokola.

Byla to opravdu nádhera. Konečně měla to štěstí, že si mohla prohlédnout z jednoho místa celé Bradavice a jejich pozemky. Všechno bylo zelené a ona zelenou milovala. Připadala si jak v ráji. Ona jako Eva a on jako Adam. Musela znovu zčervenat, když si uvědomila, že vlastně Adam s Evou by měli být nahatí.

„Na co myslíš?“ zeptal se jí James a Lily zčervenala ještě víc. Byla ráda, že na ni neviděl.

„Že je to jak v ráji.“

„Jo, to máš pravdu. Hlavně když tu jsi ty.“ řekl a snažil se na ni podívat, ale marně. „Vrátíme se?“

„Ne, prosím! Ještě chvilku!“

James se začal smát, ale i tak ještě zůstal na jednom místě. Lily se stále rozhlížela kolem sebe a stále víc se tiskla k Jamesovi. Byl to tak úžasný pocit, že by ho Lily nikdy nedokázala popsat slovy. Takhle se nikdy necítila. Prostě byla šíleně šťastná.

Na tom stejném místě byli ještě asi pět minut a potom se oba rozhodli, že už se vrátí zpátky na zem. Lily křičela snad ještě víc, než když letěli nahoru, a James se smál jejímu křiku taky víc.

Konečně byli na zemi. James byl naprosto rozcuchán větrem, ani Lily na tom nebyla o moc lépe, i když u ní to vypadalo hůř, protože měla dlouhé vlasy. A tak se je snažila všemožně uhladit.

„Nech to, sluší ti to,“ řekl James a chytil ji za ruku.

„Radši ti budu věřit, ale až se uvidím v zrcadle, tak se asi zblázním.“ smála se Lily a nechala svého upravování.

„Jsem strašně rád, že jsi mi odepsala.“ řekl po chvíli.

„Už bylo na čase, co myslíš?“ zeptala se s úsměvem a trochu váhavě k němu přistoupila o krok blíž.

„Dokázal bych na tebe čekat věčnost.“

„Jsem ráda, žes přišel.“

„Tys myslela, že nepřijdu?“ zeptal se překvapeně.

„Bála jsem se. Odepsala jsem ti za takovou dobu. Jen jsem potřebovala čas, potřebovala jsem si uvědomit, že ty a Nimbus jste ta samá osoba.“

„Vždycky bych přišel. Nemohl bych si nikdy odpustit, kdybys byla kvůli mně někdy nešťastná.“

„Teď už budu jen šťastná,“ řekla s úsměvem a vzhlédla k němu. „Miluju tě.“

„Taky tě miluju.“ řekl šťastně a naklonil se k ní.

Konečně se to mělo stát. Konečně ji měl políbil. Nemohl se tohoto okamžiku dočkat. Oba zavřeli oči a jejich rty se setkaly. Lily měla pocit, že jejím tělem projela snad elektřina. James najednou zaplavil pocit něčeho, co nikdy nezažil. Jestli někdy někdo z nich pochyboval o tom, že k sobě nepatří, teď věděli, že k sobě patří a to na život i na smrt.

James jejich polibek prohloubil a Lily obtočila své ruce okolo jeho krku. Ani jeden z nich nevnímal nic jiného než toho druhého. Na tohle oba čekali tak strašně dlouho.

Konečně byli spolu. Konečně oba věděli, koho jim osud předurčil. Konečně si uvědomili, že patří k sobě.

 

 

12. kapitola

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Paráda!

(Jass, 30. 9. 2013 21:59)

Naprosto úžasná povídka, od které jsem se nemohla odtrhnout... Skvělý nápad :D

Všem moc děkuju! :)

(Naiad, 7. 3. 2012 14:23)

Omlouvám se, že to vezmu všechno pohromadě a poděkuju všem najednou a ne zvlášť, jak to většinou dělávám...
Strašně moc všem děkuju, ani nevíte, jak se tohle krásně čte. Miluju vaše komentáře (no vlastně miluju všechny komentáře, které se kdy objevily nebo objeví u mých povídek :D)
Jsem moc ráda, že i když to bylo možná trochu přeslazené, chvílemi možná i nereálné a prostě skrz na skrz prosypané cukrem :D, se vám tahle povídka líbila, že necháváte tak krásné komentáře, kvůli kterým mám na tváři tak pitomý šťastný výraz :) :D
Děkuju, děkuju a děkuju :) Doufám, že takhle jsem to vyjádřila dostatečně :)

Páááni

(Kačenka, 5. 7. 2010 23:30)

Neskutečně krásná povídka ... nemám jak to slovy popsat to nejde ... tohle musel napsat buď blázen a nebo genius protože jinak si to neumím vysvětlit :D dokonalé ... a abych se přiznala mám slabost pro Siriuse a miluju všechny povídky kde to s ním skončí šťastně a samozřejmě mám ráda i Lily s Jamesem a moc jim to přeju i když vím jak to s nimi bohužel skončilo ...

Moony

(www.hawaiiiii.blog.cz, 15. 5. 2009 21:36)

no jedním slovem naprosto nádherná povídka.. moc se ti povedla.. fakt:-)

(Carol-www.exben.estranky.cz, 8. 8. 2008 1:40)

Opět nádhera;)
Na další povídky se vrhnu až ráno=)

nejkrásnější...

(Totoro, 24. 6. 2008 13:30)

...povídka co sem četla.ÁÁÁch,taková romantika,já se snad zblázním!!! Doufám že o Lil a Jimmym budeš psát co nejvíc! Prostě dokonalost <333

krááááááááááásaaaaa

(Nerrti, 17. 5. 2008 19:25)

¨Krása... taky jsem romantik... škoda že je ten pakouš Vol-nevím co, tak sprostě zavraždí... ach já tak za tohle Snapea nenávidím...

bomba...

(karol, 20. 3. 2008 19:26)

fakt bomba..je to uplne kraaaaaaaaaaaaaaasny....a nejen tohle...vsechny tvoje povidky sou zkratka beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeest!!!!!!!!!!!!!!!!

.........okomentování celé povídky xD

(Naomiiiii //www.naomiiiii.blog.cz//, 16. 2. 2008 22:40)

Teda vážně krása! Celou povídku jsem si teď přečetla najednou a uplně jsem u toho byla nalíplá. Musím uznat, že v některých částech jsem měla slzy na krajíčku :) Vážně nádhera, moc se mi líbí tvůj nápada, protože tohle ještě nikdo nevymyslel..ak ještě jednou-nádhera

Jako z románu

(Abigail - (http://abigail-7.blog.cz), 31. 1. 2008 1:13)

Skutečně.... nevěděla jsem, jak jinak to popsat... Tahle povídka se četla naprosto perfektně, rychle a s obrovským očekáváním.... sice mě mrzí, že jsem o ní nevěděla dřív, ale zase si nedovedu představit, že bych měla čekat na každý díl třeba i jediný den...
Povídka byla naprosto perfektní... Lily i James se mi moc líbili... působili živě... A k tomu ještě zajímavý zaláskovaný příběh Siriuse a Jean...
A ještě jedna věc se mi moc líbila... už několikrát se mi v poslední době stalo, že povídky se stále prodlužují a ztrácí to hezké... tahle byla kratší, ale naprosto perfektní... (a to Jamese a Lily moc nemusím... teda spíš nevyhledávám)

Jsi dobrá;o)

(Ivusha, http://ivusha.blog.cz, 20. 1. 2008 23:10)

Musím říct, že tahle povídka byla vážně povedená a trošku mě mrzí, že byla tak krátká a už je po ní=o)) Nebylo tam nic zbytečně, bylo to originální, celkem to pasovalo... Co já vím, klidně se to tak i mohlo stát;o))

KRÁSNÝ!!!!

(Pád´o - girl , www.pado-girl.blog.cz, 14. 12. 2007 18:38)

ahojky , tahle povídka je fakt krásná , upe nádherně nápsaná a všechno , prostě naprosto supr .... líbí se mi tvůj styl psaní :) , jestli budeš chtít tak se mrkni na můj blog , teprve se rozjíždí , ale budu moc ráda!
Pád´o - girl

:-)

(Naiad, 10. 12. 2007 14:29)

to pasu-Hanka: jé moc děkuju a za věnovaní vůbec nemáš zač, protože komentáře vždycky hrozně potěší a hlavně ty dlouhé :-) jsem moc ráda, že se ti to líbilo, je to pro mě moc důležité :-) opravdu moc děkuju :-)
to haňula: moc děkuju :-) jsem strašně moc ráda, že se ti celá povídka líbila :-)
to Maxië: bohužel jsem musela skončit, jinak to prostě nešlo... jsem moc ráda, že se ti bude stýskat, protože to znamená, že se ti to líbilo :-)
to mynamesm: moc děkuju za krásný komentář :-)
to Daze: jsem dojatá :-) opravdu moc děkuju, tvoje komentáře byly vždycky naprosto úžasné a já ti prostě musím moc poděkovat :-) nedokážu ani popsat jak jsem moc ráda, že tuhle povídku zahrnuješ do svých nejoblíbenějších, strašně moc děkuju :-)
to Elisabeth: moc děkuju :-) já už ani nevím, co mám psát, jak jsem hrozně dojatá! strašně moc děkuju :-) A s tím Remuse, nevím, jestli mě třeba něco napadne, tak možná, ale asi by to bylo dost smutné...
to pantherka: taky jsem až nehorázný romantik :-D A proto taky asi tak píšu :-) moc děkuju :-)
to Magda: moc Ti děkuju :-)
to Nikky: opravdu třikrát? :-D opravdu Ti moc děkuju a za věnování vůbec nemáš zač :-)
to Anorien: to jsem poctěná, že mě zařazuješ mezi jednu z nejlepších autorek FF, opravdu moc děkuju :-) a taky moc děkuju za krásný komentář, opravdu díky :-)
to Nelien: musím děkovat, bez komentů bych nemohla psát! :-) opravdu Ti musím poděkovat za tak nádherné komentáře :-) Neli, moc a moc děkuju :-)
to Maysie: Moc děkuju :-) jsem ráda, že se ti to líbilo :-)

.................

(Maysie , 9. 12. 2007 21:38)

No tak tady nebudu opakovat to co ostatní..Pár slovy..Krásná povídka a úžasnej originální nápad =) Fakt moc pěkná.. =)

nelien.blog.cz

(Nelien, 8. 12. 2007 23:50)

já prostě nevím, co říct... já jsem úplně mimo... Takže za prvé bych chtěla říct,že nemáš vůbec za co děkovat, ohledně těch komentů :))) ale jsem ráda, že sis na mě vzpomněla :D a co se týče kapitolky... ach, naiad, já jsem jako v nebi! uplně jsem to prožívala s nima! byla to nádhera! vážně jsem byla stejně nervozní jako lily. Uplně jsem toho svýho nádhernýho Jimmyho viděla... a to s tím koštětem, to bylo něco... to bylo tak sladký a něžný... a nakonec ten polibek... ach bože, to je nádhera! dokonalý konec! I když je mi strašně líto, že už to fakt skončilo :( co si ted počnu? chjo... A taky jsem ráda za siriho a jean ;)) to se mi taky moc líbilo! no prostě tohle byla nádherná povídka a já ti za ni moc děkuju :)

krása:)

(Anorien, 8. 12. 2007 19:16)

tak dlouho sem se těšila na ruhle kapitolu:) je vážně skvělá:) dávala jsem sem komentář už včera a dneska se koknu a on tady není...:( tak prostě: byla to opravdu krásná poslední kapitolkaa souhlasím s nikky:) bylo to takoví krása až to vyrazilo dech:) tuhle povídku sem měla moc ráda a předpokládám že za pár dní ji asi budu číst znova od začátku....poslední dobou zjišťuju že opravdu dobrých autorek nebo autorů FF docela ubývá ale ty si jedna z nejlepších:) je mi líto že už Povídej si! končí ale moc se těším na tvoji další povídku...

Vyrazila si mi dech...&#9829;

(Nikky (n-marauders.sblog.cz), 7. 12. 2007 20:28)

Vyrazila si mi dech Naiad, musela jsme si to přečíst na třikrát a to oprvadu nelžu a potřetí jsme zůstal sedět s otevřenou pusou azírat na obrazovku. Tohel je totiž absolutní a jedineční *happy end*.. Hlavně jak spolu létali na tom koštěti, to bylo moc hezký...A napsala si to tak přesvědčivě, že jsme ti uvěřila každé slovo, každé slovo, že se to oprvadu takhle stalo:)...
A i ten originální nápad s tou knížkou:o)...Je to celkově nádherné, no už nevím co dodat, jendím slovem: Nádhera..&#9829;&#9829;...
Jo a ještě děkuju ti moc za věnování:o)... :o**

Nádhera

(Magda, 7. 12. 2007 14:05)

Tahle kapitola je snad nejkrásnější, kterou jsem kdy četla. Já teda nemám slov. To bylo tak romantické a dojemné, až se asi rozbrečím. Moc Ti děkuji za tuto povídku. Byla úžasná. Piš stejně krásně jako do teď. Moc Ti přeju, abys měla ještě větší úspěchy s povídkami.

.....................

(pantherka, 7. 12. 2007 12:43)

nádhera!!! Pomoc lidi, já se asi rozteču. Honem led, přineste někdo led :D Né, opravdu krása, strašně mě mrzí, že takhle povídka už skončila, ale na druhou stranu je to asi dobře. Ten konec byl nádhernýýýý! Kdybys to natahovala, asi by to nebylo ono, ale stejně...Fňuk...já jsem neuvěřitelný romantik a tahle povídka mě prostě dostala. Opravdu, neskutečně krásná!!!

Ale...

(Elisabeth, 6. 12. 2007 20:11)

Ale to přece nemůžeš takhle useknout? Já se zbláznim! To už je konec? Ne...to je škoda. Když jsem to četla, tak jsem si pořád řikala...ne to určitě neni konec a ono to tak doopravdy je! No to je strašný. Týhle povídky bych se nemohla nabžit, ani kdyby měla tisíc kapitol. Stejně bych to musela číst pořád dokola a tupě se usmívat do monitoru, když se stalo něco šťastného. Povídej si! se vydobilo až na samý vrchol žebříčku mých nejoblíbenějších povídek. Naiad jsi vážně třída. Takhle psát...:-) Vážně jsi mi připravila tímhle příběhem hodně pěknejch chvil.
Strašně se mi líbilo, jak jsi to "daní dohromady" protahovala, což není u povídek zrovna obvyklý, a ža jsi prostě psala, tak jak jsi psala....poutavě a romanticky (čímž jsi mě vždycky dostala). Prostě bych ti chtěla poděkovat za tak jedinečnou povídku a mám takové přání, jestli bys nechtěla napsat povídku o Remusivi a o jeho mládí...bylo by to fajn! :-)