Jdi na obsah Jdi na menu
 


Poslední setkání

Autor: Naiad

Žánr: Romantika

Pairing: Lily/Severus

Omezení: žádné

Období: generace Jamese Pottera (po škole)

Krátká jednorázovka o posledním střetu Lily a Severuse.

 

OoOoOoOoO

 

Nebylo to ani týden, co se naposledy vrátila z Bradavic. A nebude to ani moc dlouho trvat a ona se bude zase stěhovat. Bude se stěhovat k někomu koho tolik milovala. Musela se usmát, když si vzpomněla, jak Jamese neměla ráda a pořád mu nadávala.

Když její rodiče potkali poprvé Jamese, byly zrovna jarní prázdniny, byli z něj nadšení. James překypoval humorem a přitom byl až překvapivě slušný a milý. Chvílemi ho ani nepoznávala. Ale tohle se jí na něm tak hrozně moc líbilo. Dokázal se chovat jako gentleman.

Už v domě, kde prožila skoro osmnáct let, měla být jen poslední den. Ze svého pokoje měla už vše sbalené, ale musela se rozloučit s okolím. Zažila tam až moc věcí, na které nikdy nechce zapomenout.

A tak se rozhodla, že se podívá po okolí, tedy hlavně na místa, kam tak ráda chodila se svou starší sestrou a Severusem.

„Ach, Severus...“ vydechla smutně Lily, když procházela místy, kde se potkávali.

Hned se jí před očima objevovaly chvíle, kdy je špehoval za tím keřem. Ten malý černovlasý podivínský kluk z toho zvláštního domu.

„Lily?“ ozvalo se jí za zády. Ten hlas poznala okamžitě, ale otáčet se nechtěla. Tolik jí ublížil.

„Netušil jsem, že tě tu potkám.“

Do očí se jí nahrnuly slzy, ale i tak se otočila.

„Proč, Severusi? Proč?“ zeptala se šeptem, ale místo toho, aby se mu dívala do očí, se dívala někam za něj.

„Nemohl jsem jinak,“

„Ale mohl!“ Po tváři jí tekla jedna velká slza.

„Ne, nemohl jsem. Tys mne zavrhla a nechtěla mít se mnou nic společného.“ Natáhl k ní ruku, aby jí slzu utřel, ale ona sebou cukla. Svou ruku zase vrátil podél svého těla.

„Ty jsi vždy byl tam, kde ty jsi. Já bych ti z toho nikdy nepomohla.“ řekla šeptem a na tváři se jí objevilo víc potůčků slz než oba dva čekali.

„Miloval jsem tě,“ zašeptal také. Nechtěl, aby ho někdo slyšel.

„Ne, to si jen nalháváš.“ řekla už nahlas a hřbetem ruky si otřela tváře.

„A miluju tě pořád.“ řekl také už nahlas.

Nechtěla mu věřit. Ale z toho, jak se na ní díval, věděla, že to myslí vážně. Celá ztuhla a začala plakat snad ještě víc než předtím.

Přistoupil k ní blíž. Měl takovou chuť se jí alespoň dotknout. Naposled. Chytl ji za ruku.

„Lily, věř mi.“ zašeptal a svými prsty si pohrával s její rukou.

Neodpověděla. Jen stála, koukala se na něj a z očí se jí řinuly snad miliony slz. Přistoupil ještě blíž a svou pravou rukou jí pohladil po tváři a tím měl ruku mokrou. Lily se stále ani nepohnula a sledovala, jak se nad ní Severus sklání. Zavřela instinktivně oči a čekala až to přijde.

Jejich rty se spojily a netrvalo to moc dlouho a jeho jazyk si našel malou skulinku, kterou se dostal tam, kam chtěl. Dával do toho polibku roky nešťastné lásky. A ona, i když nechtěla, mu začala polibky oplácet. Líbali se stále intenzivněji a vášnivěji. Na svých tvářích cítil její slzy. Ale to mu nevadilo. Na tuhle chvíli čekal tak strašně dlouho.

Jakoby si začala uvědomovat, co vlastně dělá, a odtrhla se od něj. Podíval se na ni tak smutně jak snad ještě nikdy.

„J-já, já nemůžu, Severusi. Miluju někoho jiného.“ vydala ze sebe zničeně. Bála se jeho reakce.

„Pottera,“ řekl trpce.

„James, mě nezradí.“

„A já snad ano?“

„Už se tak stalo, Severusi. Už bychom se neměli vídat. Ubližuje to nám oběma.“ Nečekala na jeho odpověď nebo snad námitku. Otočila se a jak nejrychleji mohla se snažila odejít.

Severus stál stále na jednom místě a díval se na místo, kde se mu ztratila, navždy.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Kráva...

(Abigail (http://abigail-7.blog.cz), 3. 2. 2008 19:43)

Kráva... bože, ta Lily je taková kráva... Nemám k tomu, co víc říct... Jen snad složit pochvalu autorce, která se perfektně trefila do toho, jak já Lily a Snapea vidím...

Re: Kráva...

(Naiad, 22. 5. 2011 20:01)

Souhlasim, je to kráva :D

Re: Kráva...

(Dia, 12. 7. 2012 20:34)

Já si nemyslím, že je kráva. Souhlasím, Severus jí miloval, ale James také a ona se rozhodla pro toho lepšího. A tady nenarážím na vzhled či oblíbenost, ale na to, s kým se Snape bavil a kdo byl... James se kvůli ní změnil, Severus ne (když třeba Harry v sedmé knize v myslánce koukal na Snapeovi myšlenky a byla tam malá hádka mezi Sevem a Lily kvůli tomu, s kým se baví, Severus jí moc pozornost nevěnoval, zajímalo ho pouze to, že po ní pokukuje James). Mám Severuse moc ráda, je to nejstatečnější člověk jakého znám, nic to ale nemění na tom, že Lily měla být a Jamesem a bylo to tak dobře:).

hrozně pěkný

(vocasek22, 9. 1. 2008 21:36)

Tohle je fakt moc pěkný.No on se fakt ten život ,někdy zvrtne.Člověk si prostě nevybere.Jinak píšeš hrozně pěkný povídky.

www.neviditelna.estranky.cz

(Gabča - Neviditeľná, 3. 12. 2007 19:55)

Bolo to vážne pekné. Veľmi sa mi to páčilo. Píšeš perfektne!

Krása

(Simako, 24. 11. 2007 21:11)

I když jednorázovky moc nečtu, tak tahle se mi moc líbila :-))))Myslím, že takhle mohlo jejich poslední setkání vypadat. Jinak i tvoje kapitolovky se mi moc líbí.

:-)

(Naiad, 24. 10. 2007 23:29)

děkuju :-)

www.jennyss.blog.cz

(Jenny, 24. 10. 2007 18:47)

Nádhera, to se ti mooc povedlo.

Krásná povídka!

(Victorie, 7. 9. 2007 19:31)

Aaah, to je nádhera, moc hezky píšeš.